Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Snažan i okretan

VIDEO Barcelona dovodi novog Puyola: Legendarni kapetan dobiva zamjenu

U Barceloni se nadaju da će 25-godišnji stoper biti novi Carles Puyol, legendarni dugogodišnji kapetan „blagurane“.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona traži pojačanje u zadnjem redu, na mjestu stopera. Čini se da je izbor pao na braniča Monaca Aymena Abdennoura, 25-godišnjeg tuniskog reprezentativca.

Novi dokaz da Barcelona ide po zvijezdu Reala: Transfer stoljeća!

U Barceloni se nadaju da će Tunižanin biti novi Carles Puyol, legendarni dugogodišnji kapetan „blagurane“ koje se prošle godine oprostio od najdražeg dresa. Stoper Monaca mišićavom staturom, ali i stilom igre podsjeća na Puyola.

Na Camp Nou se nadaju da ih Abdennour neće stajati više od 15 milijuna eura. Pod povećalo Barcelone došao je slučajno. Svaki put kad bi Ariedo Braida otišao do Monte Carla gledati Fabinha, koji je bio u kombinaciji prije no što je kupljen Aleix Vidal, vidio bi odličnu partiju Abdennoura. Nakon razmatranja cjelokupne situacije, čini se da je tehnički komitet Barcelone odlučio dovesti Tunižanina.

Na radaru Barce su još branič River Platea, 19-godišnji Emanuel Mammana, no za njega se zanima i Atletico koji je prilično daleko otišao u pregovorima s Argentincima i u prednosti je pred Barcelonom. Diego Simeone želi još jednog igrača Rivera, Matthiasa Kranevittera.

Barcelona je živo zainteresirana i za Thiaga Silvu i Marquinhosa, ali teško da ih može preoteti PSG-u. Bila bi to preskupa operacija. Slična je situacija i s Bayernovim Jeromeom Boatengom.

Kad se sve zbroji i oduzme, Abdennour čini se najrealnijom opcijom. Na prvi pogled Luis Enrique pored Piquéa, Mascherana, Mathieua, Vermaelena i Bartra, ne treba još jednog središnjeg braniča.

Međutim, visoke zahtjeve Barcelone zadovoljava prije svih Pique i donekle polivalentni Mascherano, koji se ipak najbolje snalazi na mjestu defenzivnog veznjaka, dok su preostala trojica pod velikim upitnikom, posebice Vermaelen. Ako bi Abdennour došao, jasno je da bi netko morao otići. Bartra je nezadovoljan minutažom pa se spekulira kako je prvi na listi odlazaka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider