Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Srest ćemo se na ulici'

Mourinho otkrio koga najviše mrzi: 'Naći ću ga i razbiti mu facu!'

Jose Mourinho u svijetu nogometa ima mnogo neprijatelja, a s jednim od njih se planira fizički obračunati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho je tijekom karijere stvorio brojna rivalstva. U posljednje vrijeme je u centru pozornosti bilo ono s Pepom Guardiolom. Ove sezone su obojica preuzeli mančesterske rivale i njihov je ponovni susret gotovo zasjenio veliki gradski derbi.

Međutim, Mourinhov omiljeni neprijatelj je bio i ostao Arsene Wenger. Mourinho nikad nije skrivao da ne voli menadžera Arsenala, a njihovi su međusobni susreti znali biti na rubu fizičkog obračuna.

Na Stamford Bridgeu 2014. je došlo do naguravanja, a Mourinho je tada Wengeru navodno rekao da "ovdje ne smije reagirati, ali da će se sresti na ulici."

Novu dimenziju njihovom rivalstvu daje nova knjiga o Joseu Mourinhu. U njoj se navodi izjava kontroverznog portugalskog trenera u kojoj Wengeru prijeti fizičkim obračunom.

"Jednoga dana ću ga naći izvan terena i razbiti mu facu," rekao je Mourinho, a isprovocirale su ga izjave Wengera o transferu Mate iz Chelseaja u Manchester United.

'Wenger je stručnjak za neuspjeh'

Mata je prodan u zimskom prijelaznom roku, kada je Chelsea već odigrao svoje dvije utakmice protiv Uniteda, a na taj je način, po Wengeru, Mourinho ojačao direktnog rivala za dvoboje s Arsenalom i ostalim direktnim suparnicima.

Mourinho je to shvatio kao miješanje u njegove privatne poslove te ga je nazvao "voajerom." Osim te, poznata je izjava kada je Mourinho nazvao Wengera "stručnjakom za neuspjeh" zbog malog broja trofeja koje njegov Arsenal osvaja.

Pomalo bizarna situacija se dogodila na nedavnoj UEFA-inoj konferenciji. Mourinho je malo zakasnio na predavanje koje je već bilo u tijeku, a jedno od slobodnih mjesta je bilo upravo pored Wengera. Mourinho ga je planirao zauzeti, ali Wengeru se to nije svidjelo i Mourinho je morao pronaći drugo mjesto.

Wenger je izjavio za britanske medije da neće pročitati spomenutu knjigu, te da je koncentriran na nogomet

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider