Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žestoko je počeo

Nikad između njih sreće: Mourinho na predstavljanju raspalio po 'staroj ljubavi'

"Možete vi meni govoriti da Rooney ima krasnu loptu i da vrhunski dodaje, ali i ja mogu sjajno dodati kada nisam pod pritiskom", izjavio je Mou te na taj način dao do znanja da Rooney kod njega neće igrati što i u reprezentaciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho, porugalski strateg kojeg između ostalog znamo kao dvostrukog osvajača Lige prvaka (Porto i Inter), predstavio se u utorak novinarima kao novi menadžer Manchester Uniteda.

Kako je sjeo ispred mikrofona, tako je "Mou" odmah raspalio po svojoj "staroj ljubavi" Arseneu Wengeru, pa uopće ne treba sumnjati da će narednih dana biti zabavno i kada je verbalno nadmudrivanje u pitanju.

Upitan osjeća li da se mora ponovo dokazivati nakon što je po drugi put otpušten u Chelseaju, Mourinho je u odgovoru bolno ubo trenera Arsenala:

"Znate, ima menadžera koji su posljednji put titulu (prvaka Engleske) osvojili prije 10 godina. Ima i onih koji je nikad nisu osvojili. Posljednji put kada sam je ja osvojio je bilo prije godinu dana. Ne prije 10 godina, ne prije 15, pa ako mislite da ja nešto trebam dokazivati, zamislite kako je njima", odgovorio je Mourinho u svom stilu, pa se osvrnuo na rastanak Ryana Giggsa s Manchester Unitedom nakon 29 godina.

Mourinho je vrlo izravno kazao da se Giggs 'pokupio' zato što nije dobio posao kojemu se nadao, mjesto na koje je on postavljen, te da to ne smatra svojom krivnjom.

"A što se Rooneyja tiče... možda nije napadač, možda više nije niti "devetka", ali sigurno nije ni "šestica" i ne smije igrati na pedeset metara od gola. Možete vi meni govoriti da on ima krasnu loptu i da vrhunski dodaje, ali i ja mogu sjajno dodati kada nisam pod pritiskom. Za mene je devetka ili desetka, a ne šestica ili osmica na travnjaku".

Svoje je dobio i njegov prethodnik Louis van Gaal kada je novinarima odgovorio da se "ne misli skrivati iza filozofija", a da će doista i preuzeti odgovornost, Portugalac je dokazao već u sljedećoj rečenici:

"Za Manchester United uspjeh je godinama bio rutina. Međutim, zadnje tri sezone su bile za zaborav i doista želim da moji igrači na njih zaborave. Ne želim da moji igrači misle kako je za nas korak naprijed osvajanje četvroga mjesta. Četvrto mjesto nije naš cilj".

"Želim sve! Želim sve istovremeno. Želim da zabijamo više od protivnika, želim da primamo manje od protivnika, želim da činimo navijače ponosnima pristupom i htijenjem", izjavio je Mourinho, koji je na kraju kazao kako je postao trener najvećeg kluba u Velikoj Britaniji. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider