Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Nova afera u Dinamu: Što stoji iza 'slučaja Ćorić' i tko je glavni krivac?

Pitanje je hoće li novonastala situacija poslužiti kao dodatni motiv i okidač za izlazak iz krize ili će se „modri“ dodatno urušiti i još dublje potonuti?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus na Maksimiru, nova afera u svlačionici Dinama. Novi trener „modrih“ Željko Sopić odlučio se za oštar i beskompromisan start na najveću mladu zvijezdu maksimirskog kluba, još uvijek mlađahnog Antu Ćorića, koji se ponovno oglasio na društvenim mrežama, otkrivši da je praktički izbačen iz sastava za meč s torinskim divom.

Ovaj put Ćorić nije bio tako izravan kao onomad na onoj improviziranoj presici u lokalu svojeg oca i potom na društvenim mrežama, kada je „urbi et orbi“ objavio da je razočaran odnosom tadašnjeg trenera i glavnog čovjeka kluba Zoranom i Zdravkom Mamićem, ukratko kako je šikaniran u Dinamu te je zatražio odlazak.

Ubrzo je pobrisao postove, a nakon izvjesnog vremena, kada se naslućivalo da će se ipak dogovoriti s čelnicima Dinama, praktički je sve demantirao. Ispalo je da se samo malo šalio, odnosno da su mediji iskonstruirali njegov sukob s trenerom i upravom. Sada kada je opet na „ledu“, Ćorić opet poseže za sličnim metodama. Doduše, ovaj put nije bio tako oštar, ali sasvim je jasno što želi reći. Nadamo se da ovaj put neće brisati postove i da mediji neće biti optuženi da konstruiraju.

Ako smo u početku konflikta s trenerima i čelnicima Dinama imali razumijevanja za mladog igrača, Ćorić i njegovi sufleri sada gube na vjerodostojnosti, jer je prilično jasno da medije i puls javnosti koristi po potrebi, kako bi ispunio neke svoje ciljeve.

Ne možete jedan dan nekoga optužiti da vas šikanira i tko zna što sve ne, a već sutra se praviti kao da se ništa nije dogodilo, kada se interesi poklope, odnosno kada dogovorite nove uvjete s istim tim ljudima koji su vas do jučer, kao, šikanirali. I onda opet za nekoliko mjeseci ponavljate istu priču. Vjerodostojnost je nepovratno izgubljena, zapravo još gore, ispada da je to metoda pritiska, da ne upotrijebimo neku težu riječ.

Nogometaši Dinama, posebice oni mlađi, sve češće posežu za sličnim taktikama. Očito je da jedni od drugih vide da se to isplati, ali za takvu situaciju ipak najveću odgovornost snosi klub, kojem se poput bumeranga vraćaju neke kalkulacije iz prošlosti, kada je sve izgledalo da se tempiraju priče kako se igračima ne ostaje u Dinamu, a sve ne bi li amortizirali nezadovoljstvo navijača i šire javnosti što se igrači prodaju kao na pokretnoj traci.

Ne znamo što ovaj put stoji iza cijele priče s Ćorićem, tko tu koga točno pritišće i što želi, ali očito je da se nešto događa i da u toj priči teško da ima nevinih. Kako god, već dobrano raštimani Dinamov orkestar dočekuje Juventus u dodatno zaoštrenoj atmosferi. Pitanje je hoće li novonastala situacija poslužiti kao dodatni motiv i okidač za izlazak iz krize ili će se „modri“ dodatno urušiti i još dublje potonuti? Teško je reći, ali Sopić očito igra na kartu „pozitivnog šoka“, što je dvosjekli mač i lako se može pretvoriti u suštu suprotnost.

No, novi trener Dinama i nema previše mogućnosti u rukama kako podignuti i razdrmati „momčad“. Sopić je posegnuo za već dobro poznatom i isprobanom metodom: kaznio je jednog igrača kako bi razbudio ostatak momčadi. E sad, pitane je hoće li to rezultirati podizanjem trenerovog autoriteta ili će mu momčad okrenuti leđa?

S obzirom da Ćoriću ovo nije prvi ispad i da je doista daleko od prave forme, teško da će suigrači stati iza mladog igrača, prije će biti da će Sopićev potez protumačiti opravdanim i pravednim, međutim, to ne znači da će sve skupa u bitnome utjecati na njihovu igru i rezultat. Forma se ne diže tako lako, posebice kada je s druge strane veliki Juventus. U ovom trenutku čini se da bi dostojanstven poraz bio puna šaka brade.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider