Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posvetili mu prostor

Nijemci oduševljeni: 'Olić, veteran koji se s loptom u nogama pretvara u neumorni stroj'

Službena internetska stranica njemačkog nogometnog prvenstva posvetila je dio svog prostora hrvatskom napadaču Wolfsburga, Ivici Oliću...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"U njegovom je hodu nešto veteranskog", započinje autor tekst opisujući kratke Olićeve korake preko terena u Bad Ragazu dodajući da takvi ne otkrivaju igrača koji proživljava drugu mladost. "Dajte mu loptu i vježbat će udarce preko glave dok će većina njegovih mladih suigrača već dulje vrijeme biti u svlačionici", nastavlja se tekst.

"Olić guta kilometre, hrvatski reprezentativac koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu oštar je poput noža. Ništa ovom 34-godišnjem napadaču nije teško, čak niti na treningu. Rijetki kratki trenuci odmora za hvatanje daha popraćeni su savršeno tempiranim eksplozivnim sprintom kojim se rješava suparnika kojeg ostavlja bez daha."

Autor teksta nadalje podsjeća da je Olić u Bundesligi odigrao 199 utakmica i u njima postigao 65 golova. Jubilarna 200. utakmica mogla bi uslijediti protiv bivšeg mu kluba Bayerna 22. kolovoza u Münchenu gdje će tražiti novi gol. Prošlosezonskih 14 uvjerilo je čelne ljude kluba, dodaje se, da mu produlje ugovor na dodatne dvije sezone.

Olić se na treninge u Volkswagen Arenu vratio tri dana prije zakazanog povratka 14. srpnja.

- Djeca su mi bila u školi, pa sam uranio – rekao je Olić koji se nogometu vratio samo tri tjedna nakon ispadanja Hrvatske s Mundijala u Brazilu na kojem se upisao na listu strijelaca i to 4393 dana nakon svog prvog gola na utakmicama svjetskog prvenstva.

"Wolfsburg se na Olićevo iskustvo može osloniti sljedeće dvije godine, barem. Jer, kada će Oliću biti 36 godine nema garancija da i tada, dok će mu mlađi suigrači biti pod tušem, on neće vježbati udarce preko glave", zaključuje se.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider