Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šarlatani s Camp Noua

Evo zašto je Messi ljutit kao ris i mora biti gazda: Nevjerojatna glupost Barce!

Simboli loše Barcine kadrovske politike su Dani Alves i Sandro Ramirez...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u posljednje vrijeme napravila nekoliko katastrofalnih kadrovskih pogrešaka, od kupovine novih pa do prepuštanja svojih igrača drugim klubova za male odštete ili čak besplatno.

Samo prošlog ljeta Barcelona je na kupovinu novih igrača, prema spekulacijama španjolskih medija, potrošila 123 milijuna eura. Možda nisu baš svi totalni promašaji, ali nijedan se nije pokazao bogzna kakvim pojačanjem, posebice najskuplji, Portugalac Andre Gomes, koji je za mnoge veliko razočaranje.

Kadrovski promašaji uprave Barce razljutili Messija

U isto vrijeme Barcelona je pustila neke svoje igrače koji su u drugim sredinama procvjetali ili su pokazali da još nisu za staro željezo.
Nezadovoljstvo kadrovskom politikom uprave kluba izrazio je navodno i Lionel Messi tijekom pregovora oko novog ugovora, zahtijevajući osim znatnog povećanje plaće i utjecaj na kupovinu novih igrača, odnosno čvrste garancije da će Barca ubuduće bolje i kvalitetnije tržiti. Kada se sve sagleda, ne čudi što je Messi ljutit kao ris na upravu.

Simbol loše Barcine kadrovske politike jest Dani Alves, koji je prošlog ljeta prešao u Juventus bez odštete i pokazao se jednim od najboljih igrača Stare dame ove sezone, te kao jedan od najzaslužnijih za obranu titule prvaka Italije i plasman u finale Lige prvaka.

U istom vrijeme Barcelona nije dovela ne samo adekvatnu nego nikakvu zamjenu na njegovo mjesto. Naime, kada je Alves odlazi u Juventus već je bilo poznato da Luis Enrique neće koristiti Alexia Vidala, jer je smatrao da nije dovoljno kvalitetno rješenje za Barcelonu, pa je zbog toga došlo i do sukoba između trenera i igrača. Katalonci su cijelu jesen, a i potom i veći dio proljetnog dijela sezone odigrali bez klasičnog desnog beka.

Gotovo cijelu sezonu odigrali bez desnog beka

Ta činjenica zvuči doista nevjerojatno. Klub veličine Barcelone ne bi si smio dopustiti takvu kardinalnu pogrešku, no vidimo da je ipak sve moguće. Štoviše, Barca je takvom politikom praktički izgubila dva igrača, jer je na mjestu desnog beka uglavnom igrao Sergi Roberto, koji je zapravo veznjak i stoga ne čudi što je „pucao po šavovima“ u sudarima s jačim suparnicima, koji su uglavnom po njegovoj strani tražili i nalazili meko tikvo Barcine obrane. Prisjetimo se samo utakmica s Manchester Cityjem, PSG-om i Juventusom.

Dani Alves je najveća „zvijezda“ Barcinih loših odluka, no ispod radara je kod mnogih prošla Barcina odluka da se olako riješi Sandra Ramireza, napadača pristiglog iz njezine nogometne akademije. Sandro je prošlo ljeta prešao u Malagu bez odštete, odnosno Barcelona ga je pustila bez da ga je i pokušala zadržati, što zvuči nevjerojatno pa čak i šarlatanski.

Sandra nisu ni pokušali zadržati

To je prije nekoliko dana otkrio njegov menadžer rekavši da ga je tehnički direktor Barcelone Robert Fernandez nazvao tek dva dana nakon što je Sandru istekao rok u ugovoru po kojem je Barca imala prednost zadržavanja i nije smio slobodno tražiti novi klub. Dakle, u Barceloni uopće nisu vodili računa o tome, jer, logično je zaključiti, nisu ni računali na Sandra. Da jesu, valjda bi ga na vrijeme pozvali na razgovor i pokušali zadržati.

I sve to ne bi bilo toliko zanimljivo da se Sandro nije raspucao u Malagi, ove sezone zabio je 14 golova, te ga sada traže mnogi europski klubovi, među njima i Atletico Madrid i Tottenham. Uz to, Sandro će ostati upisan i kao jedan od junaka nedavne Malagine 2:0 pobjede nad Barcelonom u prvenstvu, a koja bi se mogla pokazati ključnom u utrci za prvaka. Postigao je prvi pogodak na utakmici solom prodorom koji je započeo sa svoje polovice terena.

Dakle, Barcelona je imala u rukama vrlo dobrog napadača, no ipak ga je pustila besplatno u Malagu, a na njegovo mjesto je dovela Paca Alcacera iz Valencije, kojeg je platila 30 milijuna eura i dala mu puno veću plaću, a ovaj, radi plastičnije usporedbe, nije odigrao ništa posebno, čak štoviše, ove sezone je postigao osam golova manje od Sandra. Mašala! Cijela priča oko Sandra, Alvesa i ostalih krivih odluka uprave daje potvrdu kritičarima trenutačnih čenika Barcelone koji tvrde da se prečesto ponašaju poput slučajno skupljenje amaterske družine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider