Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Psihološka igra

Neobičan potez brazilskog izbornika: Otkriveno zašto je uoči utakmice iznenadio sve

Brazilci su pobijedili Hrvatsku na Anfieldu golovima Neymara i Firmina.

Galerija Coutinho i Tite (Foto: AFP)

U prijateljskoj utakmici koja se igrala na stadionu Liverpoola Brazil je pobijedio Hrvatsku s 2:0, u sklopu priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo.

Selecao je na Anfield istrčao bez Neymara u početnom sastavu. Njihovom najboljem igraču izbornik Tite odlučio je dati drugo poluvrijeme s obzirom da je iza njega teška ozljeda, zbog kojeg nije igrao još od 25. veljače i utakmice PSG-a i Marseillea.

I dok je ta Titeova odluka potpuno razumna i očekivana, pravo je iznenađenje ono što je brazilski izbornik napravio s kapetanskom trakom. Dao ju je Gabrielu Jesusu, uvjerljivo najmlađem brazilskom reprezentativcu.

Jesus, koji je prije dva mjeseca navršio 21 godinu, dvije godine i 10 mjeseci mlađi od idućeg najmlađeg igrača u reprezentaciji Brazila Marquinhosa. Da ne govorimo o tome kako ima samo 15 nastupa, višestruko manje od nekih drugih igrača koji su danas zaigrali za Brazil od prve minute (Thiaga Silve, Marcela, Williana, Paulinha...).

Titeova psihološka igra

Ali, Tite je donio neočekivanu odluku, Jesus je postao šesti najmlađi kapetan Brazila u povijesti, a evo kako je to prokomentirao:

"Bio sam vrlo iznenađen kad sam saznao da ću baš ja biti kapetan. Izbornik mi je rekao kako očekuje od svakog od nas da pokaže liderske sposobnosti. Jasno mi je dao do znanja da sam ja taj koji mora predvoditi Brazil ovog puta."

Na toj ljestvici gdje je sada Jesus šesti, prvi je Ze Elias koji je 1995. godine u dobi od 19 godina i dva dana bio kapetan Brazila u prijateljskoj utakmici s Rumunjskom.

Jeste li zadovoljni igrom Hrvatske protiv Brazila?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX