Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obavili resetiranje

Neće na Svjetsko prvenstvo: Ovako izgledaju "nova" Italija i Nizozemska

Dvije nogometne velesile nakon doživljenog debakla u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nalaze se na novom početku.

Reprezentacija Italije (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji proteći će bez reprezentacija Italije i Nizozemske, što je dosad bilo nezamislivo, naročito za Azzurre koji su posljednje Svjetsko prvenstvo propustili prije 60 godina u Švedskoj.

Poslije debakla kojeg su doživjeli u kvalifikacijama, jedni i drugi su morali napraviti svojevrsno resetiranje. To su i učinili, a kako izgledaju u novom ruhu, imali smo priliku vidjeti sinoć u prijateljskoj utakmici u Torinu gdje pobjednika nije bilo - završilo je 1:1.

Italija se s novim izbornikom Robertom Mancinijem (zamijenio Gian Piera Venturu) predstavila s podosta novih imena u početnoj postavi. Zaigrali su u formaciji 4-3-3, s Mattijom Perinom na golu te obrambenom četvorkom Zappacosta, Rugani, Romagnoli, Criscito.

Zaza ušao i za četiri minute zabio

U veznom redu su od prve minute bili Cristante, Jorginho i Bonaventura, na krilima Verdi i Insigne, a u vrhu napada Belotti koji sinoć nije namjestio nišanske sprave.

Italija je povela pogotkom Simonea Zaze u 67. minuti, samo četiri minute nakon što je zamijenio Belottija. U 69. su Talijani ostali s igračem manje jer je izravni crveni karton dobio Domenico Criscito, napravivši prekršaj u izglednoj situaciji za postizanje pogotka.

Nizozemci iskoristili poklon-bon

Ali, Oranje se nije predavalo i s igračem manje su uspjeli izjednačiti. U 88. minuti je Nathan Ake iskoristio veliku nesmotrenost talijanske obrane i glavom poentirao.

Nizozemski izbornik Ronald Koeman (naslijedio Dicka Advocaata) odlučio se za igru s trojicom centralnih braniča - De Ligtom, Van Dijkom i Blindom (na golu je bio Cillessen). Hateboa je ordinirao po desnom, Vilhena po lijevom boku, a vezni red sačinjavali su Vormer, De Roon i Wijnaldum. U napadu su bili Depay i Babel.

Bila je ovo zadnja utakmica za talijanske i nizozemske nogometaše u ovoj sezoni. Dok se sve jake reprezentacije pripremaju za smotru u Rusiji, oni će se uskoro razbježati po raznim ljetovalištima i Svjetsko prvenstvo će pratiti s malih ekrana, u nadi da će se u Katru 2022. vratiti.

Reprezentacija Nizozemske (Foto: AFP) Reprezentacija Nizozemske (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider