Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
predivno

VIDEO Kakav doček za Kloppa: 'Emocije su me preplavile. Zamalo sam zapjevao'

Navijači Borussije Dortmund nisu zaboravili što je Jürgen Klopp napravio za njih i klub...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovacijama prepunih tribina dočekan je Liverpoolov menadžer Jürgen Klopp u svom Dortmundu, u kojem je proveo sedam godina, osvojivši četiri trofeja! Orilo se na Signal Iduna Parku, “You’ ll never walk alone”, legendarnu Liverpoolovu himnu kao svoju koriste i navijači Borussije.

Pjesmu su, dakako, prihvatili i Liverpoolovi navijači, bilo ih je oko tri tisuće, a na “Južnom zidu”, stajaćoj tribini s najžešćim navijačima Borussije, bio je istaknut transparent dobrodošlice Jürgenu Kloppu: “Welcome home, Kloppo!”, ukrašen srcima kao znakovima ljubavi prema bivšem treneru.

"Ovdje sam bio dugih sedam godina i ne osjećam se kao gost. Ali, zauvijek ću pamtiti ovu večer, doček je bio prekrasan. Nisam očekivao takav pljesak i ovacije, osjećao sam se kao da sam još uvijek dio Borussije! Jedva sam se suzdržavao da ne zapjevam s navijačima uoči početka utakmice, uhvatila me nostalgija, preplavile su me emocije, bio je to fantastičan doživljaj", rekao je za njemački SkySport uzbuđeni Klopp nakon utakmice.

Klopp je u Borussiji proveo dugih sedam godina. Preuzeo je momčad koja je bila u borbi za opstanak u Bundesligi, a tijekom svog boravka borio se i s financijskim problemima zbog kojih je klub zamalo bankrotirao. U roku pet, šest godina Borussiju je pretvorio od 'krpe za brisanje poda' u nezaustavljivi stroj koji je osvojio naslov prvaka i DFB Pokal.

Liverpool je imao više čistih prilika za pogodak, međutim 35-godišnji vratar Borussije, Roman Weidenfeller, koji je već 14 godina u Dortmundu, fantastičnim je obranama održao svoju momčad na životu. Bila je ovo 21. uzastopna utakmica Borussije bez poraza (18 pobjeda i tri remija).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider