Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dirljive scene

Liverpool poveo u 'Jürgen Klopp derbiju', Hummels održao Borussiju na životu

U derbiju večeri četvrtfinala Europske lige Borussija Dortmund i Liverpool su odigrali 1-1, Šahtar je u Portugalu pobijedio Bragu 2-1, istim rezultatom je Sevilla slavila u Bilbaou protiv Athletica, dok je Villarreal rezultatom 2-1 pobijedio prašku Spartu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju večeri ili 'Jürgen Klopp derbiju' kako su njemački mediji opisali sudar Borussije Dortmund i Liverpoola, nije bilo pobjednika. Gostima je pripalo prvo, a domaćinu drugo poluvrijeme za konačnih 1-1. Gol za Liverpool zabio je Divock Origi u 36. minuti, a izjednačio je Mats Hummels u 49. minuti. Dejan Lovren je odigrao cijeli susret za goste.

Golove s utakmice Borussije i Liverpoola možete pogledati OVDJE.

Šahtar je u Portugalu pobijedio Bragu 2-1 načinivši veliki korak prema plasmanu u polufinale. Golove za ukrajinski sastav zabili su Jaroslav Rakitski (45) i Facundo Ferreyra (75), dok je poraz Brage ublažio Wilson Eduardo (89). Darijo Srna je odigrao cijeli susret za Šahtar, dok je Eduardo da Silva ušao u igru u 82. minuti.

Braga je dominirala i stvarala prilike u prvih 45 minuta, međutim gosti su u posljednjim trenucima prvog dijela došli do vodstva. Taison je ubacio iz kornera, a Rakitski na drugoj vratnici zabio pod gredu. Bio je to prvi udarac Šahatra prema suparničkim vratima u susretu. Korak bliže plasmanu u polufinale Ukrajinci su načinili u 75. minuti kada je Argentinac Ferreyra zabio za 2-0 na asistenciju Marlosa. Tračak nade Bragi donio je Eduardo smanjivši u posljednjim trenucima susreta.

Gostujuću pobjedu 2-1 ostvarila je i Sevilla protiv Athletic Bilbaoa. Bila je to prva Sevillina gostujuća pobjeda u EL ove sezone nakon jednog remija i četiri poraza. Bila je to i 65. pobjeda Seville u međusobnim susretima uz 63 slavlja baskijskog sastava. Domaćin je poveo u 48. minuti devetim golom ove sezone Aritza Aduriza, no gosti su okrenuli rezultat, a strijelci su bili Timothee Kolodziejczak (56) i Iborra (83).

Pobjedu 2-1 ostvario je i Villarreal protiv Sparte Prag. Domaćin je poveo već u 3. minuti golom Cedrica Bakambua. Međutim, najzaslužniji za vodstvo 'Žute podmornice' bio je češki vratar David Bičik koji je prilikom ispucavanja lopte pogodio Bakambua. Gosti su izjednačili golom Jakuba Brabeca u sudačkoj nadoknadi prvog dijela nakon ubačaja Boreka Dočkala iz kornera. Španjolci su u 64. minuti stigli do novog vodstva, ponovo golom Bakambua koji je lijepo pucao sa 18 metara.

Bio je to prvi poraz Sparte u 13 europskih susreta ove sezone, a Villarreal je upisao sedmu pobjedu uz tri poraza.

Uzvratni susreti su 14. travnja.

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala Europske lige (uzvrati su za sedam dana):

Borussia Dortmund - Liverpool 1-1 (Hummels 48/Origi 36)

Athletic Bilbao - Sevilla 1-2 (Aduritz 48/Kolodziejczak 56, Iborra 83)

Braga - Šahtar 1-2 (Wilson 89/Rakitskij 45, Ferreyra 75)

Villareal - Sparta Prag 2-1 (Bakambu 3, 63/Brabec 45+3)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider