Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neće nitko ništa kazati, ali...

Naprasni odlazak Brune Marića: Što se krije iza (ne)očekivane ostavke?

Samo dva dana nakon velike prezentacije VAR-a koji na proljeće stiže u HNL, nogometni sudac Bruno Marić podnio je ostavku na mjesto glavnog instruktora za VAR. Marić je posljednjih osam mjeseci obučavao hrvatske nogometne suce, a sada je otišao, kaže, zbog hrvatskog nogometa. No, nitko nije zaboravio da je upravo kontroverzni bivši nogometni sudac bio kamen spoticanja na relaciji HNS - Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utorak je medijima prezentirao VAR sustav i sve što se do sad napravilo u edukaciji hrvatskih nogometnih sudaca, a u četvrtak je podnio ostavku na mjesto glavnog instruktora.

"Posebno napominjem kako podnosim ostavku isključivo zbog Hrvatske i hrvatskog nogometa. Ne, ne odlazim zbog pritiska, ne odlazim zbog hejtera, ne odlazim jer sam umoran. Odlazim jer sam najnagrađivaniji sudac u Hrvatskoj i imam odgovornost prema nogometu. Moju ostavku nije tražio niti Savez, niti HNK Hajduk, ali u medijskom prostoru u ovom trenutku ne smije postojati niti zrnce negative kada je nogomet i reprezentacija u pitanju", poručio je Marić u pismu javnosti.

Kustić: Na sastanku nismo govorili o imenima

Odlazak Brune Marića bio je jedan od uvjeta Hajduka koji je stavljen na stol u pregovorima s HNS-om. Iako nakon sastanka koji se održao prije tri tjedna niti jedna strana nije rekla ništa konkretno, osim da su napravljeni prvi koraci ka kako su rekli, vraćanju povjerenja, očito je da se ipak dogovorilo nešto konkretno. No, to sigurno niti jedna strana neće službeno potvrditi ili demantirati.

"O imenma konkretno nismo govorili na tom prvom sastanku, ali na jučerašnjem sastanku s Brunom, osjetio sam kod njega da on puno razmišlja o tome da je razmišljao i prije i na koncu je donio odluku i dao svoje očitovanje", otkrio je Marijan Kustić, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza.

Brbić vješto izbjegao odgovor

Marin Brbić je pak na današnjoj konferenciji za medije govoreći o novoj organizacijskoj strukturi Hajduka, vješto izbjegao odgovor na pitanje ima li pomaka u pregovorima s HNS-om.

Uvođenje VAR-a trebalo bi poboljšati suđenje, Bruno Marić odlazi, Damir Vrbanović izgubio je dugogodišnju funkciju izvršnog direktora, a i pitanje je kako će završiti slučaj svastika u kojemu je on osuđen kao odogovorna osoba. Naime, slučaj je u žalbenom postupku, a ukoliko se potvrdi presuda i Vrbanoviću će, prema zakonu o sportu, biti zabranjen rad u sportu tri godine.

Sve to trebalo bi omekšati Splićane te vratiti reprezentaciju na Poljud. U međuvremenu je odlučeno i da će reprezentacija na početku nadolazećih priprema gostovati u Omišu. A tko će biti novi instruktor za VAR, odlučit će Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider