Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Repriza u Dortmundu

Napokon kreće Liga prvaka: Prvi dan u akciji Mandžukić, Modrić...

Došao je tjedan u kojem počinje Liga prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najjače i najelitnije klupsko natjecanje svijeta starta ovog utorka, utakmicama u skupinama A, B, C i D.

Atletico želi još jedan važan skalp

Mario Mandžukić i njegov Atletico Madrid u prvom kolu očekuje zahtjevno gostovanje u Grčkoj protiv Olympiacosa. Momčad Diega Simeonea na krilima trijumfa protiv Reala na Santiago Bernabeuu s velikim optimizmom ulazi u ovaj susret, ali Grci će, nošeni vrućom atmosferom na Karaiskakis stadionu, pokušati pružiti žestoki otpor.

Juve čeka senzaciju kvalifikacija

U drugom susretu ove skupine Juventus u Torinu dočekuje Malmo, klub koji se u Ligu prvaka plasirao nakon što su dvaput kao nenositelji u kvalifikacijama šokirali svoje suparnike (Sparta Prag pa Red Bull Salzburg). Torinezi su pak promijenili trenera (Allegri stigao umjesto Contea), ali okosnica ekipe ostala je ista i izraziti su favoriti u ovom ogledu.

Real obranu Decime počinje protiv žilavog Basela

Aktualni prvak Europe Real Madrid u obranu titule kreće na domaćem terenu utakmicom protiv Basela. Luka Modrić se očekuje u prvom sastavu u susretu gdje će Kraljevski klub tražiti iskupljenje za poraz od Atletica i očajan start u Primeru. Basel svake godine iznova prodaje najbolje igrače, ali u skupini gotovo uvijek završava na drugoj ili trećoj poziciji. Vidjet ćemo kako će Švicarci završiti ove sezone, ali sigurno je da teži start nisu mogli imati.

Povratnik protiv debitanta na Anfieldu

Liverpool našeg Dejana Lovrena se nakon pet godina vraća u Ligu prvaka, a za protivnika na startu ima Ludogorec. Redsi su ostali bez Luisa Suareza ovo ljeto, a premda su u pojačanja uložili skoro 150 milijuna eura, zasad ne uspijevaju pronaći formu kojom su žarili i palili veći dio prošle sezone. U subotu ih je na Anfieldu šokirala Aston Villa, a sad će to isto probati napraviti i debitant u Ligi prvaka. Klub osnovan prije 13 godina nekoliko sezona zaredom na pogon bogatog gazde Kirila Domuščijeva neprikosnoven je u Bugarskoj, a nakon što su lani zaigrali u skupini Europa lige sada su stigli i do željenog koraka dalje. Ludogorec u ovom društvu ima samo jedan zadatak - što bolje se predstaviti Europi.

Četiri podjednaka u skupini C

Monaco je lani uzeo drugo mjesto u Francuskoj, ali je ovog ljeta ostao bez trojice glavnih ofenzivaca (Falcao je prešao u United, James Rodriguez u Real, a Emmanuel Riviere u Newcastle). U prvom kolu ugošćuju Bayer Leverkusen koji je odlično ušao u novu sezonu i trenutno je vodeći u Bundesligi. U drugom dvoboju skupine C finalist Europa lige Benfica domaćin je Zenitu u utakmici dvaju laganih papirnatih favorita za prolaz.

Repriza Borussije i Arsenala

Velika utakmica čeka nas u skupini D gdje će Borussia Dortmund ugostiti Arsenal. I lani su ovi klubovi bili u istoj skupini, a tada su u međusobnim susretima jedni i drugi slavili u gostima (Arsenal u Njemačkoj s 1:0, Borussia u Londonu s 2:1) i prošli dalje nauštrb Napolija koji je ispao s 12 osvojenih bodova. Umjesto Napolija i Marseillea sada će im društvo praviti Galatasaray i Anderlecht koji će u Istanbulu odmjeriti snage.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider