Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A sad po pojačanja

Najbolja sezona u povijesti Hajduka: Zaradili više od 100 milijuna kuna!

Odlaskom Francka Ohandze prijeđena je magična brojka, po prvi put u 107 godina postojanja velikana s Poljuda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Godine grcanja u dugovima i egzistiranja na rubu stečaja za Hajduk su stvar prošlosti.

Kad je prošle godine u financijskom izvješću objavljeno da je Hajduk kalendarsku 2016. završio u plusu od 20 milijuna kuna, mnogi su s blagom dozom rezerve dočekali tu vijest. Naravno, u podsvijesti je bilo neracionalno trošenje nekih ranijih čelnika kluba u prijašnjim situacijama kad je Hajduk imao novca nakon čega bi vrlo brzo završio u višemilijunskim dugovima.

Međutim, kad je nedavno objavljeno kako je tijekom 2017. godine Hajduk ubilježio plus od 40 milijuna kuna u poslovanju, bio je to jasan znak potpunog financijskog ozdravljenja.

Četvorica otišla za 103 milijuna kuna

Isključivo financijski gledano, sezona 2017./2018. bit će najuspješnija u 107 godina dugoj povijesti Bilih. Riješio se Hajduk niza igrača ove sezone, a za četvoricu njih uspio je uprihoditi odštete: ukupno 13 milijuna i 850 tisuća eura.

Naravno, prednjači rekordna prodaja Nikole Vlašića u Everton za 10.800.000 eura (plus 10 posto od budućeg transfera), Ante Erceg je otišao za milijun i pol eura, Franck Ohandza milijun i 200 tisuća, a najranije je otišao Brazilac Jefferson, još početkom prošlog ljeta za 350 tisuća eura u portugalski Chaves.

Sve skupa je to nešto preko 103 milijuna kuna što je učinak koji se ne pamti i kojeg će biti teško nadmašiti.

Brancovo biti ili ne biti

Sad je, više nego ikad prije u nepune dvije godine otkako je stigao iz Portugalaca, na potezu sportski direktor Mario Branco. Ukoliko u nadolazećem periodu i ne dovede nekog dobrog igrača bez odštete (takvi se mogu angažirati uvijek, premda je prijelazni rok prošao), Branco jednostavno mora već sad početi raditi na pojačanjima (ne prinovama!) za ljetni prijelazni rok nakon kojeg Hajduk mora biti kvalitetniji nego što je sad.

Koliko god da je specifičan zbog svega onog što ga krasi, Hajduk je prije svega nogometni klub i od njega se očekuju što bolji rezultati prve momčadi na travnjaku. A oni bi morali doći kao posljedica aktualnog financijskog stanja.

I zato je odgovornost na sportskom direktoru još veća nego li je prije bila.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider