Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Show u Brazilu

Velika novost na Copi: Pregovarali s Ronaldom i društvom, stižu im Katar i još neki

U Bilbau je održan međunarodni nogometni summit.

Nogometna reprezentacija Katra (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Katra nastupit će na prvenstvu Južne Amerike 2019. godine, najavio je generalni direktor lokalne akademije za razvoj nogometa Ivan Bravo.

"To će biti jedinstvena prilika za katarsku reprezentaciju da stekne iskustvo, tako da se može natjecati na pravoj razini na Svjetskom prvenstvu koje će se 2022. održati u toj zemlji," kazao je Bravo na međunarodnom nogometnom summitu održanom u Bilbaou.

Rečeno je kako su čelnici Južnoameričke nogometne federacija (CONMEBOL) pregovarali i sa Španjolskom i Portugalom, međutim čini se kako će preostale pozivnice biti podijeljene azijskim reprezentacijama, te ekipama iz zone CONCACAF.

Na Copa Americi već godinama nastupaju i reprezentacije izvan Južne Amerike. Meksiko je do sada sudjelovao deset puta, Kostarika pet puta, SAD četiri puta, a nastupali su i Japan, Jamajka, Panama, Haiti i Honduras.

Copa America će se održati od 14. lipnja do 7. srpnja 2019. godine u Brazilu. Na prvenstvu će nastupiti 10 južnoameričkih reprezentacija (Argentina, Brazil, Čile, Urugvaj, Kolumbija, Paragvaj, Ekvador, Peru, Bolivija i Venezuela), te šest gostujućih reprezentacija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider