Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Subašić: Dobra škola

Modrić sasvim iskren nakon Perua: "Bili smo jalovi, zasluženo smo izgubili"

Hrvatski nogometni reprezentativci bili su svjesni glavnih nedostataka u svojoj igri u prvoj utakmici priprema za Svjetsko prvenstvo.

Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Luka Modrić je u porazu Hrvatske od Perua (0:2) proveo svih 90 minuta na terenu Hard Rock stadiona u Miamiju.

U formaciji 4-2-3-1 koju je izbornik Zlatko Dalić najavio da će se forsirati i ubuduće, Modrić je igrao na poziciji ofenzivnog veznog, između dvaju krila i iza najisturenijeg napadača.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije ovako je prokomentirao poraz Vatrenih u prvoj utakmici u 2018. godini.

"Dobro je da imamo jake provjere i da vidimo gdje smo, ali nismo zadovoljni kako smo odigrali. Nismo dobro ušli u utakmicu, a Peru nije bio toliko bolji od nas - premda je postigao dva pogotka i zaslužio pobjedu. Peru je iskoristio našu nesmotrenost u prvih 15 minuta. Poslije smo nešto pokušavali, imali inicijativu, ali sve je to izgledalo prilično jalovo. Nismo bili na svojoj razini i nismo odigrali dobro, zato smo i izgubili", kazao je Modrić dodavši:

Modrić: Ovo nam je upozorenje

"Ovo nam je upozorenje da je bez trke i borbenosti teško pobijediti bilo koju momčad na svijetu. To je preduvjet za bilo kakav pozitivan ishod i nadam se da će nam ovakav susret poslužiti da u idućim utakmicama budemo bolji, da ostavimo srce na terenu i nemamo si što zamjeriti."

Subašić: Bili smo premekani, ali ovo je dobra škola

Hrvatski vratar Danijel Subašić dva je puta morao po loptu u mrežu u prvom ogledu američke turneje. Pogotke za Peru postigli su Carrillo i Flores, a Vatreni su priznali da to nije bilo njihovo pravo izdanje.

"Igrali smo uspavano, loše smo ušli u susret i događale su nam se pogreške. No, i to je dobra škola, i moramo se okrenuti idućim utakmicama, počevši s Meksikom. Moramo se pripremiti za ono što je najvažnije, a to je Svjetsko prvenstvo. Kada bude najvažnije, bit ćemo na najvišoj razini. Peruanci su igrali oštro, bili su agresivni, ali to je njihov stil. Mi smo bili možda i malo premekani, gubili lopte gdje nije trebalo, a postigli su i sretan pogodak iz odbijanca. Očekujem da Hrvatska u budućnosti pruži više", izjavio je reprezentativni čuvar mreže.

Vrsaljko: Sami smo sebi postigli pogotke

Šime Vrsaljko, desni branič Vatrenih, uvjeren je kako na turniru u Rusiji neće biti propusta:

"Ne treba očajavati, bolje da se ovo dogodilo sada nego kasnije, pa da vidimo u kakvom smo stanju. Moramo poraditi na nekim stvarima i gledati pozitivno, vjerujem da ćemo biti pravi na Svjetskom prvenstvu. Praktično smo sami sebi postigli pogotke, a Peruanci su dobro izlazili u protunapade nakon naših grešaka. No, uvijek je bolje igrati ovako jake utakmice nego pobjeđivati slabije suparnike s pet ili šest pogodaka razlike".
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider