Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte videa

Modrić dobio ovacije Bernabeua: Pet razloga zašto je odlučio ostati u Realu

U prijateljskoj utakmici protiv Milana kapetan hrvatske nogometne reprezentacije odigrao je posljednjih 15-ak minuta.

Modrićev ulazak u igru protiv Milana (Screenshot: YouTube)

Luka Modrić je poslije dva i pol mjeseca nastupio za Real Madrid, u prijateljskoj utakmici i pobjedi nad Milanom na Santiago Bernabeuu s 3:1. Ušao je u igru u 77. minuti umjesto Isca, zajedno s cijelom skupinom Realovih igrača, a navijači su ga dočekali ovacijama i skandiranjem njegova imena.

Otkako je Modrić posljednji put zaigrao u dresu Kraljevskog kluba (finale Lige prvaka protiv Liverpoola) svašta se toga izdogađalo. S hrvatskom reprezentacijom je dogurao do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem je proglašen najboljim igračem, a nedugo potom objelodanjen je interes Intera za njegovo dovođenje.

Ta neizvjesnost oko toga hoće li Modrić zbilja napustiti Real i iz Madrida preseliti u Milano potrajala je nekih 10-ak dana, sve do sastanka s predsjednikom Florentinom Perezom gdje je dogovoreno da Luka ostaje i da će dobiti novi, produženi i poboljšani ugovor, kojim će biti svrstan među najplaćenije igrače Reala.

Njegova odluka i nije izazvala neko veliko iznenađenje, makar su iz Italije stizali signali kako su Nerazzurri ozbiljno zagrizli i čiste budžet kako bi ga uspjeli dovesti i ispoštovati financijski fair-play.

Madridski AS, medij koji uz Marcu najintenzivnije prati Kraljevski klub, u analizi Modrićeve odluke naveo je pet razloga.

Poboljšani ugovor

"Kao odgovor Intera da pokuša primamiti Modrića, Real je odlučio povećati mu plaću i dovesti ga u isti rang s najboljim igračima. Inter mu je nudio šestogodišnji ugovor od čega bi četiri godine odradio kod njih, a dvije u Jiangsu Suningu čiji su većinski vlasnici dioničari Nerazzurra."

Šanse za osvajanje trofeja

"Potrebno je samo usporediti što su nedavno osvojili Real i Inter da biste uvidjeli da je Modrić odlučio sebi dati puno bolje šanse za one najveće trofeje. I dok Inter od one sezone s Mourinhom nije osvojio Ligu prvaka, Modriću je to u Realu uspjelo četiri puta u posljednjih pet sezona."

Obiteljski faktor

"Obiteljski život je imao značajan utjecaj na odluku da ostane. U ovih šest godina otkako je došao iz Tottenhama njegova žena i djeca su se potpuno navikli na život u glavnom gradu Španjolske, a Modrić ih nije želio iznova seliti i privikavati."

Lopeteguijev stil igre

"Real je doveo Julena Lopeteguija umjesto Zinedinea Zidanea, ali što se tiče stila igre, naglasak bi trebao biti na posjedu lopte. Imajući to na umu, jasno je da će Modrić imati ključnu ulogu te bi trebao nastaviti s istim ili još i boljim igrama koje su mu donijele Zlatnu loptu na Svjetskom prvenstvu."

Još važnija uloga unutar momčadi

"U svjetlu odlaska Cristiana Ronalda u Juventus, još više će se povećati utjecaj Modrića u svlačionici. Nedvojbeno je on i prije bio jedan od glavnih, ali s odlaskom šefa svlačionice ta uloga će biti još važnija."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider