Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije htio slaviti

Obračun vladara Lige prvaka: Higuain Realu na Bernabeuu zabio prvi gol za Milan, zaigrao i Modrić

U Madridu su snage odmjerila dva velikana, najtrofejniji klubovi u najjačem klupskom natjecanju svijeta.

Higuain i Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U generalnoj probi uoči početka nove sezone Real Madrid je s 3:1 pobijedio Milan.

Klubovi koji zajedno imaju 20 naslova prvaka Europe (Real 13, Milan 7) odmjerili su snage na Santiago Bernabeuu, a uspješniji je bio Real kojeg ove srijede čeka okršaj s gradskim rivalom Atleticom za Superkup Europe.

Počelo je vatreno, kao da nije riječ o prijateljskoj utakmici. U drugoj minuti je Karim Benzema doveo Real u vodstvo, da bi u četvrtoj izjednačio Gonzalo Higuain. Kao bivši igrač Kraljevskog kluba, za kojeg je u 264 nastupa zabio 122 gola (i upisao 56 asistencija), Higuain iz poštovanja nije htio slaviti pogodak.

Do kraja dvoboja Real je još dvaput zabio, oba puta u sudačkim nadoknadama. U prvom poluvremenu se u strijelce upisao Gareth Bale, a u zadnjim sekundama susreta Borja Mayoral.

Za Real je po prvi put nakon dva i pol mjeseca i trijumfa u finalu Lige prvaka nad Liverpoolom zaigrao i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, ušavši u igru u 77. minuti umjesto Isca.

U redovima Rossonera nije bilo Ivana Strinića koji se tek vratio s odmora od Svjetskog prvenstva, dok je Alen Halilović cijelu utakmicu odgledao s klupe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider