Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tuku se u glavu

Tajni sastanak: Modrić bio u Barceloni na razgovorima, Boban im jamčio, ali...

Luka Modrić ovih dana u središtu je pažnje sportske i ine europske javnosti.

Nakon što je odigrao odličnu partiju u „el clasicu“ i možda bio prvo ime velikog derbija Barce i Reala, Luka Modrić osvanuo je na naslovnici španjolskog političkog dnevnika El Munda u negativnom kontekstu, vezano uz navodnu istragu španjolskih poreznih vlasti oko sumnji u izbjegavanja plaćanja poreza u toj zemlji.

Otkriveno kako je bahati Jordi Alba vrijeđao Kovačića u El Clasicu

Međutim, Modrić dominira i na sportskim stranicama europskih i posebice španjolskih medija koji se naprosto utrkuju u pohvalama hrvatskom veznjaku, opisujući ga kao jednog od ključnih igrača Reala i najboljih veznih igrača svijeta. Pod dojmom Modrićeve partije u „el clasicu“ katalonska SER Catalunya napravila je temu pod egidom: zašto Barcelona nije uzela Modrića, a bio joj je na pladnju još 2008.?

Modrić bio na radaru Barcelone

Naime, Katalonci tvrde da je Modrić lako mogao prijeći iz zagrebačkog Dinama u Barcelonu, a ne u Tottenham, samo da je katalonski klub tako htio. Kako to obično biva u španjolskim medijima, kada je Modrić prešao u Real Madrid 2012., u katalonskim medijima osvanula je Lukina fotografija s Barceloninim dresom u rukama, s jasnom aluzijom da je Modrić simpatizer katalonskog kluba.

Možda Modrić i jest simpatizirao Barcu, ali čini se da ona to nije iskoristila i sada se Katalonci tuku u glavu. Da je Barca pratila Modrića i imala ga na pladnju, otkrio je Bojan Krkić, otac bivšeg istoimenog Barcelonina nogometaša.

Barca nije mislila na budućnost

U vrijeme dok je Modrić još igrao za Dinamo Krikić stariji, inače bivši nogometaš OFK Beograd i još nekolicine klubova bivše Jugoslavije, bio je skaut Barcelone i pratio je nekoliko sezona Modrića. Krkić kaže da ga Barcelona na kraju nije dovela jer je u to vrijeme razmišljala na kratke ili srednjoročne staze, odnosno da nije previše mislila na budućnost.

Ta se Krkićeva izjava poklapa se s navodnim nezadovoljstvom Lionela Messija i ultimatumom koji je stavio pred Barcelonu. Argentinac je, među ostalim, nezadovoljan Barceloninom transfernom politikom i smatra da katalonski klub uglavnom ne kupuje dovoljno kvalitetna pojačanja, posebice u posljednje vrijeme.

„Jasno se to moglo vidjeti i na slučaju Francka Riberyja, koji je također bio u našim rukama. Modrić je već tada bio nogometaš s pobjedničkim karakterom, ali Barca nije razmišljala dugoročno“, prisjeća se Krkić.

„Naša veza u Hrvatskoj govorila nam je da se radi o čudesnom igraču, a to je bilo dosta prije nego je potpisao za Tottenham. Poslali su nam brojne DVD zapise njegovih utakmica u Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji.“

Boban jamčio za Modrića

Krkić kaže da je Barcelona ispustila Modrića jer se u to vrijeme oslanjala na Xavija, Andresa Iniestu, Yayu Tourea i nadolazećeg Sergija Busquetsa, koji je u to vrijeme bio u B momčadi.
„Nisu me do kraja poslušali usprkos tomu što sam se konzultirao sa Zvonimirom Bobanom, legendom hrvatske reprezentacije i Milana. On mi je već tada rekao da će Modrić biti buduća zvijezda svjetskog nogometa.“

I to nije sve. Krkić otkriva da su se predstavnici katalonskog kluba našli s Modrićem u Barceloni.

„Htjeli smo se upoznati s njim pa smo ga pozvali da se nađemo u hotelu Princes Sofia. Pili smo kavu i opušteno razgovarali, u društvu je bila i njegova djevojka. Ostavio je snažan dojam na nas. Tečno je govorio engleski, izgledao je i ponašao se kao vrlo staložen i inteligentan mladić.“

Bi li Modrić uspio u Guardiolinoj Barceloni?

Krkić ima samo riječi pohvale za Modrića.
„Činio se kao jedan od onih igrača koji ne voli biti previše u medijima i izlaziti u javnost. Taj dojam ostavlja i sada kada je u Real Madridu. On je vrlo diskretan i skroman nogometaš. To se jasno vidi“, zaključio je Krkić.

Modrić nije završio u Barceloni, ali jest u redovima njezina najvećeg rivala Reala, gdje je izrastao u jednog od najboljih veznih igrača na svijetu. Sada je lako reći da je Barca pogriješila, ali tko zna što bi bilo da je Modrić još iz Dinama prešao u Barcelonu? Ostaje veliko pitanje bi li se uspio nametnuti Pepu Guardioli i „isplivati“ u konkurenciji sjajnih igrača koji su tada vedrili i oblačili Španjolskom i Europom.

Činjenica jest da je ta Barcelona sve osvojila i postavila mnoge rekorde koji će dugo stajati, ali igrač poput Modrića ipak im ne bi bio na odmet. Ako ništa drugo, ne bi završio u Realu, a to je ono što najviše peče Katalonce.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider