Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije pokrio usta

Otkriveno kako je bahati Jordi Alba vrijeđao Kovačića u El Clasicu

Barcelonin Jordi Alba je za vrijeme utakmice na Camp Nouu vrijeđao našeg Matea Kovačića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako to uvijek biva u Španjolskoj nakon El Clasica polako izlaze u javnost pikantni detalji koje gledatelji nisu mogli jasno vidjeti u samom prijenosu. Po uobičajenoj praksi španjolskih TV postaja, čitači s usana prevode što su igrači govorili jedni drugima za vrijeme utakmice Barcelona – Real.

Tako je otkriveno što je to Jordi Alba govorio našem Mateu Kovačiću u jednoj situaciji. Barcin lijevi bek nije pokrio usta pa su Španjolci objavili kako je Hrvatu poručio da ''prvo nauči govoriti španjolski, ti si glup''. Bahati Alba možda ne zna da Kova osim materinjeg hrvatskog govori njemački, engleski i talijanski, a bome i španjolski čemu svjedoče njegove izjave na tom jeziku.

Kovačić je, kao i Luka Modrić, nakon remija u El Clasicu pobrao dobre kritike za svoju igru, a Hrvatska se upisala u povijest jer je u jednoj od najvećih utakmica na svijetu imala čak trojicu nogometaša po čemu je bila najzastupljenija nacija nakon Španjolske.

Kova u europskim medijima zbog sumnjivog transfera iz Dinama

Nažalost po hrvatski dvojac iz Reala, ubrzo nakon pohvala stigle su i objave Football Leaksa oko istrage protiv Luke Modrića, što su objavili vodeći europski mediji. U isto vrijeme, procurile su informacije koje prenosi Gazzetta dello Sport kako je Inter navodno Dinamu platio samo polovicu novca od transfera Matea Kovačića.

Prema navodima koje prenosi talijanski sportski list druga polovica od 11 milijuna eura završila je na računu tvrtke Profoot International Limited sa sjedištem u Hong Kongu. Navedena tvrtka je bila vlasnik 50% prava na Kovačića, a ista je u ožujku 2015. godine za simboličnu cijenu od 1 eura prenijela prava na novu kompaniju sličnog nazova Profoot International Ltd koja je registrirana u Velikoj Britaniji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider