Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Cico je žrtvovan'

Ćiro ponudio trenera za Dinamo i 'opleo' po upravi: To je zločin!

Miroslav Blažević ima svoj prijedlog tko bi trebao postati novi trener Dinama ...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević, koji je s hrvatskom izabranom vrstom postigao svoj najveći uspjeh u karijeri osvajanjem trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, prokomentirao je u Ljubljani mogućnost da u Dinamo kao trener dođe Srečko Katanec, aktualni slovenski izbornik.

Blažević smatra kako bi Katanec mogao istovremeno biti i izbornik Slovenije i trener Dinama.

"Mislim da to nije problem, pa i ja sam istodobno vodio klub i reprezentaciju, a mislim da bi Srečko bio pravo rješenje za Dinamo", kazao je Ćiro na susretu struke u slovenskoj prijestolnici, gdje je nahvalio napredak slovenskog nogometa u zadnje vrijeme.

Po njemu, taj se napredak vidi u tome što je na mjesto predsjednika UEFA-e došao Slovenac Aleksander Čeferin, ali i u tome da neke najuspješnije hrvatske klubove vode treneri iz Slovenije.

"Dva od tri najveća hrvatska kluba, Rijeku i Hajduk, vode slovenski treneri, a ako u Dinamo dođe Katanec, onda će sva tri. To mi baš nije najmilije, ali je to dokaz napretka slovenske nogometne struke o čemu svjedoči i uspjeh Matjaža Keka koji je u Rijeci postao prava zvijezda, što je Slovencu u hrvatskom nogometu inače teško postati", ocijenio je Blažević, inače dobar poznavatelj prilika u slovenskom nogometu gdje je prije desetak godina pola sezone vodio prvoligaša Muru.

"Mislim da bi Srečko Katanec bio pravo rješenje za Dinamo i navijam da dođe. On bi u ekipi uveo red karakterističan za Slovence, a kao trener je striktan, kvalitetan i ambiciozan", pohvalio je Ćiro slovenskog izbornika za kojega se špekulira da bi mogao otići sa tog mjesta nakon preseljenja Čeferina u sjedište UEFA-e.

Ćiro: Dinamo je žrtvovao Cicu kao pijuna u šahu. To je neljudski i bezobrazno!

Nekadašnji trener Dinama i bivši hrvatski izbornik stao je u obranu Cice Kranjčara koji je nedavno podnio ostavku na mjesto modrog trenera. Ćiro je i ranije branio Cicu, a sada je poručio da se Dinamo sramotno ponio prema svojoj legendi. Ćiro je objavio priopćenje na svojoj službenoj stranici.

"Upozoravao sam na mogući rasplet događaja u Dinamu, nisam se pomirio s riječima Mirka Barišića da se Kranjčaru sprema otkaz ako ne pobijedi u Rijeci. Tim riječima Dinamov predsjednik okrenuo je leđa treneru kojeg su izabrali prije 87 dana i koji je klub financijski osigurao prolaskom u Ligu prvaka. K tome, amnestirao je od krivice i igrače koji snose svoj dio odgovornosti. I dogodio se 2:5 poraz u Rijeci… Cico je sam otišao, nije želio da bude istjeran!

Tako se s Cicom nije smjelo postupiti. Ni u kojem slučaju. Ni u jednom trenutku! Sramotno!

Tako se poigrati s klupskom legendom koja je ostavila dubok trag u Dinamu i u igračkoj i u trenerskoj karijeri. To je ispod svake razine, neljudski, nehumano, bit ću i oštriji – bezobrazno. Kranjčar nije bilo tko, Kranjčar je jedno od najvećih imena koje je Dinamo ikada iznjedrio. Zar to Barišić ne zna? Meni je to nedopustivo. Osjećam se slabo zbog toga. Ma, ne mogu doći k sebi, tako se šutati s klupskim legendama. To nikad nijedan klub u svijetu nije napravio. Nijedan! Pa, Kranjčar je veći od svih nas, pa i od Dinama. Meni je to mučno promatrati, tako čovjeka nasanjkati, to je zločin. Mislim da me ogorčenje nikad neće napustiti. Čovjeku su dali jednu momčad, a rasprodajom u dva tjedna ostavili ga s drugom momčadi. Žrtvovali su ga kao pijuna u šahu. Bez poštovanja i korektnosti tako čovjeka poniziti, to zaslužuje svaku osudu. Ja se s time ne mogu i ne želim pomiriti. Hoće li itko reagirati?", napisao je Ćiro na svojoj službenoj stranici.

Tko bi trebao biti novi trener Dinama?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider