Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zadržati tri mala velika boda

Senzacionalni transfer: Legendarni Englez stiže u susjedstvo?

Čovjek koji je ostavio duboki trag u engleskom nogometu uskoro bi mogao stići u Sloveniju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi trener ljubljanske Olimpije uskoro bi mogao postati - Harry Redknapp.

Slovenska Ekipa piše da je legendarni Englez jedan od glavnih kandidata za preuzimanje klupe Olimpije koja je ostala upražnjena nakon otkaza Marijanu Pušniku.

Ova priča ima itekako realno uporište jer predsjednik Olimpije je Milan Mandarić, čovjek koji je svojedobno bio vlasnik Portsmoutha, baš u vrijeme kad je s Redknappom na klupi (i Nikom Kranjčarom na terenu) klub s juga Engleske osvojio FA kup (2008.).

Nakon uspješne suradnje u Portsmouthu Mandarić je još bio na čelu Leicestera i Sheffield Wednesdayja, dok je Redknapp trenirao Tottenham i Queens Park Rangerse, s kojima je prošle sezone ispao iz Premierlige u Championship.

Mandarić u Stožice želi dovesti Redknappa jer upravo njega smatra čovjekom koji bi u preostalih 14 kola na zimu i proljeće mogao obraniti tri boda prednosti u odnosu na Maribor i donijeti naslov prvaka 'novoj' Olimpiji, osnovanoj 2005. godine.

Bodovna razlika bila je i znatno veća, ali u posljednja dva mjeseca Maribor je to smanjio na itekako dostižna tri boda. Iz ove perspektive zapravo se Mariborčani doimaju kao glavni favoriti za titulu jer Olimpija je nedavno prodala Andraža Šporara u Basel. Prazninu nastalu odlaskom najboljeg igrača i strijelca Olimpije i slovenskog prvenstva (17 golova i pet asistencija u 18 kola) bit će teško, praktički nemoguće popuniti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider