Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izabrao TOP 5

Messijevi favoriti za naslov svjetskog prvaka: Nije uvrstio svoju Argentinu

S Barcelonom je pokorio svijet, a s reprezentacijom će to pokušati učiniti u Rusiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lionel Messi s reprezentacijom Argentine priprema se za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Gaučosi su igrali finale na SP-u u Brazilu, gdje ih je porazila Njemačka golom Marija Gotzea u produžetku, a s velikim ambicijama stižu i na ovogodišnju svjetsku smotru. Te velike ambicije u slučaju Argentinaca znače samo jedno – osvajanje naslova svjetskog prvaka.

Tijekom cijele svoje karijere Messiju je, prvenstveno iz domovine, nametnut imperativ osvajanja Svjetskog prvenstva jer to je, kao, "preduvjet da bi bio imao veći status od Diega Maradone u Argentini".

Takve usporedbe on sam jako rijetko komentira, ali se nije ustručavao dati svoje viđenje favorita za Svjetsko prvenstvo.

"Branitelj naslova Njemačka po meni je prvi favorit. Španjolska također ima jako dobru reprezentaciju, a kroz kvalifikacije su impresivni bili i Brazil, Portugal i Francuska. To je petorka koja trenutno odskače", izjavio je Messi.

Naravno, to ne znači da ne misli kako i Argentina može otići do kraja.

"Moj san je i dalje isti – biti u finalu i osvojiti Svjetsko prvenstvo. Ali svjestan sam da će to biti jako teško. Svi znamo koliki je to izazov, ali mi to želimo, Argentina kao nacija to treba", zaključio je Messi.

Gaučosi otvaraju SP utakmicom protiv Islanda u Moskvi, a drugo kolo skupine D donosi ogled Argentina – Hrvatska u Nižnjem Novgorodu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider