Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
More dezinformacija

Medijski rat Srba i Albanaca: Izmišljene izjave Ibre su vrhunac

Nakon sramotnih incidenata na nogometnoj utakmici u Beogradu, traje propagandni rat dezinformacijama između dijela srpskih i albanskih medija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prateći srpske i albanske medije ovih dana rijetko da možete naći neku informaciju baziranu na činjenicama. U tome prednjače tabloidi koji su nakon huligana i ekstremista skočili na prve crte obrane svojih zemalja koje su trenutačno u žestokom ratu, na sreću samo onom propagandnom.

Albanci iznijeli svoju istinu: 'Razbili su nam bus, tukli su nas i redari!'

Platini o 'sramoti u Beogradu': 'Zamislite da je dron nosio bombu!'

Nakon žestoke albanske provokacije ekstremističkom zastavom i najnaprednijom tehnologijom za navijačka prepucavanja (bespilotna letjelica), te divljačkog odgovora srpskih huligana, jedni i drugi pokušavaju što više 'ocrniti' drugu stranu.

Tabloidi s jedne i druge strane prednjače u nevjerojatnoj propagandi. More dezinformacija preplavilo je srpske portale nakon utakmice. Pisalo se o bijegu na aerodromu dok su nogometaši gostiju još bili u svlačionici, pa o uhićenju brata albanskog premijera koji je za sve srpske medije siguran organizator akcije s dronom.

I za taj dron, kojeg su našli tek danas i kojeg su huligani uzeli s terena prilikom upada, se tvrdilo kako su ga albanski nogometaši skrivali u svlačionici. Sada pak mediji prenose razna 'preuzimanja odgovornosti' za 'zračni napad' na stadionu Partizana. Albanski biznismeni iz Švicarske, navijači iz Skoplja, preševski aktivisti s juga Srbije, nema tko nije izveo tu akciju.

Izmišljene izjave su vrhunac

Korak dalje su pak otišli neki albanski tabloidi koji su prenijeli izmišljene izjave Zlatana Ibrahimovića, Jurgena Kloppa i Cristiana Ronalda.

''Kosovo je srpsko kao što je i moja majka nevina'', izmišljena je izjava Ibre. Klopp je, pišu tabloidi, izjavio da 'je… Srbiju', dok je Cristiano Ronaldo navodno rekao kako ''Srbiju treba kazniti, i nas možda čeka ista atmosfera''.

A jedni i drugi sa zebnjom čekaju četvrtak i kaznu UEFA-e. Oboje će dobiti kazne, pitanje je samo kakve težine. Rat priopćenjima saveza je počeo, a medijska buktinja neće se stišavati još danima. Traže se 'vatrogasci' kojih zasad nema na vidiku...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider