Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Koga će više kazniti?

Platini o 'sramoti u Beogradu': 'Zamislite da je dron nosio bombu!'

Predsjednik UEFA-e Michel Platini još jednom se osvrnuo na događaje s prekinute utakmice Srbija – Albanija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srbiju i Albaniju očekuje teža kazna UEFA-e. Pitanje je samo tko će proći gore. Vjerojatno Srbija jer su u nekoliko godina njihovi navijači napravili nekoliko teških incidenata. No, Albanci su u krivu ako misle da će proći nekažnjeno jer su izveli nevjerojatnu akciju koja je uključivala bespilotnu letjelicu i ekstremističku zastavu tzv. 'Velike Albanije' koja uključuje dijelove Crne Gore, Makedonije, Srbije, ali i Grčke.

''Čekamo izvješća sudaca, delegata i dužnosnika za sigurnost kojeg smo posebno poslali jer mso znali da će ovo biti utakmica visokog rizika. Sramotno je i opasno ono što se dogodilo'', izjavio je Michel Platini za francusku televiziju TF 1.

Srbija će biti teško kažnjena jer su huligani upali u teren i tukli gostujuće nogometaše. To je nedopustivo u 21. stoljeću. No, prvi čovjek UEFA-e simptomatično je naglasio kako i Albaniju očekuju veliki problemi zbog opasne akcije s bespilotnom letjelicom.

''To je tužno i opasno, pogotovo tamo gdje postoji velika politička napetost. Zamislite da je dron nosio bombu, a ne zastavu'', ljutit je bio Platini.

UEFA bi odluku trebala donijeti sljedećeg četvrtka. Srbiji se predbacuje ulazak navijača u teren (ali ne piše i fizički napad?!) pirotehnika, laseri, te općenito loša organizacija. Albancima se zamjera akcija s ekstremističkom zastavom, ali i odbijanje vraćanja na teren. No, tko bi se vratio na teren nakon razbijanja stolice na glavu nogometaša i fizičkog napada huligana kod tunela?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider