Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nacionalistički marš'

Albanci iznijeli svoju istinu: 'Razbili su nam bus, tukli su nas i redari!'

Povodom nemilih scena u Beogradu oglasio se i Albanski nogometni savez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Albanski nogometni savez poslao je priopćenje u kojem su iznijeli nove pojedinosti vezane uz utakmicu sa Srbijom.

"Dok smo putovali prema stadionu naš autobus je pogođen kamenom kojeg su bacili srpski navijači, a dok su se naši igrači zagrijavali na travnjaku predsjednik Albanskog nogometnog saveza Armando Duka pogođen je komadom betona koji je predan delegatu UEFA-e", započeli su Albanci:

"Čim smo se pojavili na terenu atmosfera je postala izuzetno neprijateljska i agresivna. Gađali su nas kovanicama, upaljačima i ostalim objektima dok smo bježali u tunel. Za cijelo vrijeme zagrijavanja prije utakmice 30.000 ljudi pjevalo je 'Ubij Albanca' i 'Smrt Albancima', a deseci srpskih navijača preskočili su ogradu na lijevoj strani i nisu bili uhićeni. Prije nego što su nacionalne himne odsvirane svirao je nacionalistički marš koji nije bio dio programa, a stvorio je krajnje šovinističke emocije na tribinama. Albanska himna strašno je izviždana, u toj mjeri da je to bilo nemoguće čuti na tribinama ili na televiziji", istaknuli su Albanci.

O samom izlasku s terena albanskih reprezentativaca dodaju kako su 'igrači bili udarani od strane civila sa stolicama, ali i od sigurnosnog osoblja'.

"Albanski nogometni savez je mišljenja da su navedeni postupci negativno utjecali na normalno vođenje utakmice koja je na koncu prekinuta", zaključuju Albanci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider