Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
kako će ga dočekati?

Hummels postaje novi 'izdajica': Evo što je prije govorio o Bayernu i izdajama

U Dortmundu se opet digla bura zbog odlaska igrača u rivala iz Münchena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već treća velika zvijezda Borussije Dortmund u novije vrijeme dolazi u Bayern. Barem su takve najave ovih dana stigle iz Njemačke. Ukupno je u povijesti tek šest nogometaša 'žuto-crnih' izravno prešlo u Bayern, ali odlasci Marija Götzea i Roberta Lewandowskog posebno su obilježili odnos ova dva kluba.

Neki će reći da to nije ništa prema najnovijem transferu koji se sprema ovog ljeta. U Bayern odlazi Mats Hummels, kapetan Borussije koja je od njega stvorila takvog igrača kada je ovo odbacio njegov klub – Bayern.

Generalni direktor Borussije Joachim Watzke sad pak tvrdi kako on nije rekao da Hummels sigurno napušta klub iako je kapetan već poručio da želi otići negdje gdje će osvajati trofeje. Njegov otac je pak medijima otkrio kako to može biti Bayern, a u München ga zove i obitelj koja tamo živi.

Navijači Borussije su složni. 'Izdaja' je riječ koja je jedino logično objašanjenje, jer prije samo dvije odnosno tri godine kapetan je govorio ovako:

''Zaista ne razumijem njegovu odluku, samo to ću reći. Svi smo iznenađeni onim što je napravio. Jednostavno ne vjerujem da se radi o bilo kakvim sportskim razlozima. Bio je jako dobar sa svima nama i zbog toga sam sada jako iznerviran'', rekao je o Gotzeu 2013. kada je ovaj Bavarac potpisao za klub simbol tog dijela Njemačke.

''Ne zanima me da osvojim osam naslova prvaka! Više volim raditi neke posebne stvari sa Dortmundom. Lewi želim sreću, kao i Götzeu, ali mene Bayern nikada neće imati. Novac nije sve u životu'', prije dvije je godine pak poručio nakon odlaska Lewandowskog.

Borussia bi za svoje zvijezde u odlasku ovog ljeta mogla inkasirati ogroman novac, no navijači će treći put u samo tri godine osjetiti gorčinu zbog toga što im bogati Bayern otima najbolje igrače. Obožavani kapetan tako bi već u subotu protiv Wolfsburga mogao imati jako ružan tretman na pred legendarnim Žutim zidom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider