Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'nije vrijeme za euro'

Kovačić ostaje u Realu? 'Vidim se u Madridu još puno godina'

Za većinu hrvatskih reprezentativaca završena je klupska sezona, ali ne i za Matea Kovačića koji lovi najvrijedniji klupski trofej...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac i veznjak Real Madrida Mateo Kovačić (22) rekao je kako je zadovoljan svojom prvom sezonom u "kraljevskom klubu" u kojoj je naučio puno i već uspio stići do finala Lige prvaka.

Prošlo ljeto je došao iz milanskog Intera te s Realom ima ugovor do ljeta 2021. godine. Vjeruje kako će bijeli dres nositi još puno godina.

Prva godina i već finale Lige prvaka

"Ovo je poseban tjedan za sve ovdje, pa tako i mene. Još uvijek sam mlad i doći s 22 godine do finala Lige prvaka je doista nešto posebno", rekao je Kovačić za Hinu u sportskom centru Reala, i dodao: "Ja sam spreman za tu utakmicu, još je malo ostalo do utakmice i s trenerom ćemo analizirati Atletico. Zasad još uvijek ne razgovaramo puno o njima".

Finale Lige prvaka između Reala i Atletica igrat će se u subotu u Milanu.

"Sretan sam što ću svoje prvo finale Lige prvaka igrati na San Siru. I zbog toga je također ovo poseban trenutak za mene jer se vraćam ondje gdje sam proveo dvije i pol godine. Vjerujem da ćemo tamo odigrati dobru utakmicu", izjavio je Kovačić.

"Igra Atletica me podsjeća pomalo na ono što sam vidio u Italiji, uvijek su iza, teško je igrati protiv takvih momčadi, nije lako pronaći prostor. No, mi smo spremni za to. Atletico je dobar, ne znam hoće li utakmica otići u produžetak. Prvo treba odigrati 90 minuta, pa ćemo vidjeti što će biti. Mi smo zasad usredotočeni samo na našu igru. Ne pripremamo se niti za penale", rekao je hrvatski veznjak.

Igrači Real Madrida izašli su na travnjak sportskog centra u 11 sati, a Kovačić je u grupi zajedno s Lukom Modrićem, Garethom Baleom, Danijem Carvajalom i Alvarom Arbeloom radio vježbe dodavanja.

"Svi smo spremni i koncentrirani. Momčad je ujedinjena i u dobroj smo formi nakon što smo pobijedili puno utakmica", kaže Kovačić.

Njegova grupa se priključila ostalim igračima, te su na susjednom skraćenom terenu svi zajedno u dvije momčadi, s plavim i zelenim markerima, vježbali brza dodavanja nakon najviše dva dodira s loptom.

"Ovdje sam naučio puno toga, vidio sam kakav je pritisak u Realu, uvjerio se da je to najveći klub na svijetu, s najjačim igračima. Nije jednostavno igrati ovdje. No, mlad sam i tu mogu igrati još puno godina", izjavio je.

Teška sezona s neizvjesnom budućnosti za Matea

Real je sezonu završio na drugom mjestu u prvenstvu, s bodom manje od Barcelone, dok je iz Kupa kralja izbačen jer je u dvoboju protiv Cadiza nastupio igrač koji nije smio igrati. Kovačić. je ove sezone sudjelovao u 34 utakmice, te je postigao jedan gol i dva puta asistirao. U posljednjih šest utakmica proveo je na terenu 110 minuta.

"Bila je teška sezona, no dobra. Moja prva sezona i već sam u finalu Lige prvaka, što je svakako dobro za mene. Ja, poput svih drugih igrača, želim igrati više, što je normalno, no to je Real", dodao je.

Talijanski i španjolski mediji nagađali su zadnjih tjedana kako bi Kovačić na ljeto mogao otići na jednogodišnju posudbu u Milan, a spominali su se i Sevilla, Tottenham te Liverpool.

"Nije pametno govoriti o tome sada kada za nekoliko dana imamo finale Lige prvaka", rekao je Kovačić. Nije htio otkriti što mu trener Zinedine Zidane govori kada ga uvodi u igru, odnosno kakve upute dobiva za igru u obrani i napadu. Napomenuo je kako se u veznom redu, gdje u posljednje vrijeme igraju Modrić, Kroos i Casemiro, igrači dobro nadopunjuju. Na pitanje o suigraču iz reprezentacije ima samo riječi hvale.

"Modrić igra jako dobro, s njim je lako igrati. On je jedan od najboljih na svijetu", napominje Kovačić.

Dvojica hrvatskih reprezentativaca nastavila su vježbati udarce iz daljine te su se posljednji uputili prema svlačionici.

"Još je rano govoriti o Hrvatskoj na Euru, sada smo usredotočeni samo na finale u subotu", zaključio je Kovačić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider