Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klubovi se dogovorili

Munjevita operacija Reala i Intera: 'Čeka se samo potpis Kovačića!'

Poput groma iz vedra neba odjeknula je vijest o mogućem transferu Matea Kovačića u madridski Real.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vijest da će Mateo Kovačić napustiti Inter i prijeći u Real Madrid prva je plasirala Gazzetta dello Sport, a u poslijepodnevnim satima nedjelje Talijani su donijeli i više detalja o čitavom poslu, smatrajući transfer gotovim.

"Benitez je odlučio zadati udarac svom bivšem klubu Liverpoolu koji je ovo ljeto želio dovesti Kovačića, a Inter će dobiti 40 milijuna eura odštete. Nedostaje još samo potpis Kovačića", pišu Talijani.

Transfer će, ukoliko se realizira, iznositi 35 milijuna eura, a s bonusima može narasti do 40 milijuna.

Marca: Klubovi se dogovorili oko odštete

Trener Reala Rafael Benitez nedavno je tijekom priprema za novu sezonu spominjao kako mu za kompletiranje kadra nedostaje još jedan defenzivni vezni igrač pa čudi stoga interes za Mateom kojemu igra u oba smjera nije jača strana i često je u protekle dvije godine u Italiji bio kritiziran jer ne sudjeluje dovoljno u obrambenim zadacima. Sevillin Poljak Grzegorz Krychowiak bio je želja Beniteza, ali ovaj 25-ogodišnji veznjak do daljnjeg ostaje u Andaluziji.

Španjolska Marca, madridski sportski dnevnik odan Realu, dao je dodatnu težinu pisanju Talijana. Štoviše, otišli su korak dalje i ističu kako su Real i Inter postigli dogovor oko odštete.

AS: Igrat će kad ne budu mogli Modrić ili Kroos

"Munjevita operacija je završena ovog vikenda. Još nije sve zaključeno, ali sve ukazuje na to da će uskoro biti. Čeka se potpis Kovačića", piše Marca koja u Kovačićevom predstavljanju svojim čitateljima izražava nadu da će na Santiago Bernabeuu ostaviti jednaki trag poput svog sunarodnjaka Luke Modrića.

AS, pak ističe kako je prva želja Florentina Pereza bio Kevin De Bruyne, ali je Kovačić dobio prednost ispred Belgijanca zbog inzistiranja Beniteza. Podsjećaju i kako je u Kovačić u fokusu Realovih čelnika već godinu dana, zahvaljujući Carlu Ancelottiju.

"U cijelom poslu sudjelovao je i Manuel Garcia Quilon, Benitezov menadžer. Kovačić bi trebao biti prva zamjena za dvojac Modrić-Kroos", zaključuje AS.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider