Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
izguran iz momčadi

Kovačić se vraća u Italiju i to u 'najgori' mogući klub?

Špekulacije oko odlaska Matea Kovačića iz Reala idućeg ljeta sve su glasnije i glasnije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, koji nije bio u sastavu Real Madrida u posljednje dvije prvenstvene utakmice, mogao bi na ljeto otići na posudbu u Milan, piše u utorak španjolski sportski list AS.

Trener Real Madrida Zinedine Zidane nije računao na Kovačića u derbiju protiv vodeće Barcelone u kojem je madridska momčad pobijedila s 2-1 te protiv petoplasirane Seville koja je svladana s 4-0 na Santiago Bernabeu. Hrvatski vezni igrač posljednji put je nastupio 13.ožujka na gostovanju kod Las Palmasa kada je ušao u 60.minuti. Trećeplasirani Real Madrid pobijedio je u toj utakmici s 2-1.

"U Italiji gdje dobro kotira pažljivo prate njegovu situaciju. Više talijanskih medija tvrdi da je Milan zainteresiran za njegove usluge. Real Madridu se ne žuri donijeti odluku. Ideja je da Kovačić odradi pripreme s klubom idućeg ljeta, a kada momčad dobije formu uoči iduće sezone bit će poznato hoće li na posudbu", piše AS.

Mateo Kovačić je u kolovozu došao u Madrid iz milanskog Intera te ima ugovor do ljeta 2021. godine. S obzirom da su Inter i Milan veliki gradski rivali, a Mateo je u nerazzurrima proveo dvije godine, te ostavio dobar dojam kod navijača, pitanje je kako bi to sjelo navijačima njegovog bivšeg kluba i koliko bi problema imao zbog toga...

Od kada je u siječnju Zidane zamijenio Rafaela Beniteza na klupi odigrao je 336 minuta u deset prvenstvenih utakmica. U dva susreta osmine finala Lige prvaka protiv Rome proveo je na terenu ukupno 36 minuta.

Real Madrid je u utorak otputovao u Njemačku na utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Wolfsburga, a među 21 igračem koji konkuriraju za nastup nalazi se i Kovačić. Uz njega su ondje i vezni igrači Luka Modrić, Toni Kroos, Casemiro, James Rodriguez, Isco i Gareth Bale.

Milan se nalazi na šestom mjestu u talijanskom prvenstvu, s šest bodova manje od petog Intera. Talijanski i španjolski mediji nagađali su proteklih tjedana kako su za Kovačića zainteresirani londonski Tottenham i Sevilla.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider