Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"On je za nas ključan"

Tko je klinac od kojeg United očekuje velike stvari: Solskjaer će ga gurnuti u vatru

Manchester United ove nedjelje dočekuje Chelsea u prvom kolu nove sezone Premierlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prijelazni rok je za klubove iz Premierlige i Championshipa, pa tako i za Manchester United, što se dovođenja igrača tiče - završio.

Posljednjeg dana nogometne tržnice glavna vijest vezana uz Crvene vragove bio je transfer Romeluka Lukakua u Inter protiv čije prodaje ništa nije imao menadžer Ole Gunnar Solskjaer.

Dapače, Norvežanin se jedva dočekao riješiti igrača koji se ne uklapa u njegovu koncepciju, a premda je bilo iznenađenje što United nikog nije uspio dovesti kao zamjenu za Lukakua (Mario Mandžukić i Fernando Llorente spominjali su se kao glavne mete), sad je jasno i da se nisu niti trudili previše.

Solskjaer ga označio kao prioritet

Naime, Solskjaer je u izjavi za engleske medije rekao kako u omladinskom pogonu Uniteda postoji igrač od kojeg on očekuje da se nametne i zgrabi mjesto koje je okupirao Lukaku.

Mason Greenwood je mladić koji će u listopadu proslaviti tek 18. rođendan, igra na poziciji centarfora i Solskjaerova vjera u njega je ogromna.

Strašan start Cityja: Petardom u Londonu krenuli u obranu naslova Slavlje Cityja (Foto: AFP)

"Za nas je ključna stvar igrači razvoj Greenwooda. Na kraju prošle sezone nismo postizali puno golova, a imate igrače koji na to mogu utjecati. Mason je jedan od njih. Vjerujem da će igrati i da će dati svoj doprinos i zabijati golove", izjavio je Solskjaer.

Uspoređuju ga s Van Persiejem

Greenwood je u Manchester Unitedu od svoje šeste godine, a 2015. je počeo igrati i za reprezentativne uzraste. Tako je, između ostalog, nastupio i za U-17 reprezentaciju Engleske u vrijeme kad još nije niti navršio 16 godina.

Krasi ga odlična tehnika, što može zahvaliti činjenici da je dosta dugo igrao na poziciji veznog igrača, prije nego li su ga treneri pomaknuli na mjesto centralnog napadača, prepoznavši njegov nos za gol i odličnu igru s obje noge.

Padale su svojedobno i usporedbe s Robinom van Persiejem. Teško je prognozirati i nemoguće pogoditi hoće li Greenwood dostići slavu nizozemskog asa, ali jasno je da je riječ o velikom talentu kojeg na Old Traffordu trebaju brusiti da postane ono što od njega očekuje Solskjaer, a i svi fanovi Manchester Uniteda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider