Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Super Mario

Mandžo uništio Messija i oduševio Talijane: "On zaslužuje spomenik"

Nije se lako istaknuti u utakmici u kojoj gotovo svi igrači odigraju na najvišoj razini, ali Mandžukić je to uspio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus je odigrao gotovo savršenu utakmicu velikoj pobjedi protiv Barcelone, a veliki doprinos dao je Mario Mandžukić. Nije se lako istaknuti u utakmici u kojoj gotovo svi igrači odigraju na najvišoj razini, ali Mandžukić je to uspio što samo potvrđuje koliko je dobru partiju pružio.

Mandžukiću je Max Allegri našao poziciju na lijevom krilu na kojem je stigao dati veliki doprinos obrani, ali i asistirati za drugi gol Paula Dybale. Istaknuo se i obranom na Leu Messiju kojeg je u jednom trenutku odgurnuo, a ta je scena ubrzo postala hit na internetu.

Talijanski mediji su puni pohvala na Mandžukićev račun. Ističu ga kao jednog od najboljih u sastavu Juventusa, uz bok dvostrukom strijelci Dybali, Giorgiju Cheilliniju, nevjerojatnom Gigiju Buffonu i partneru na lijevoj strani Alexu Sandru.

''Njegovu igru u oba smjera je nemoguće objasniti''

''Mandžukić zaslužuje spomenik'', piše Tuttosport koji navodi njegovu nevjerojatnu kombinaciju napadačke i obrambene igre kao razlog. Gazzetta Delo Sport ga također ističe kao jednog od najboljih u Juventusu.

''Navodi vas na razmišljanje je li možda uzalud potrošio sve one godine na poziciji centralnog napadača. Nema puno igrača na svijetu koji mogu odigrati njegovu ulogu na lijevom krilu – čuvati Messija i asistirati za gol. Također, njegova borbenost je rijetko viđena'', piše u Gazzeti Delo Sport.

Corriere Dello Sport mu daje ocjenu 7.5, jednaku kao i Buffonu, a samo su Dybala i Chielini dobili više. Posebno ih je oduševila njegova igra u oba smjera koju je ''nemoguće objasniti''. Istu ocjenu mu daje i portal Calciomercato koji hvali njegovu neustrašivost i borbenost, a upravo ovakve susrete navodi kao razlog zbog kojeg je preselio na krilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider