Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najgori scenarij

Trener Dinama nakon šoka iz UEFA-e: Osjećam se kao da sam dobio robiju

Nakon UEFA-ine odluke prema kojoj je Dinamo izbačen iz juniorske Lige prvaka, novinarima se na konferenciji za medije obratio trener Mario Cvitanović...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, Uefina Disciplinska komisija donijela je odluku da se mlada ekipa Dinama zbog povrede pravila u utakmici protiv Anderlechta izbacuje iz juniorske Lige prvaka.

''Danas je stigla odluka UEFA-e o izbacivanju iz Lige prvaka mladih. Posljedna 3-4 dana su bila dosta duga i neizvjesna. Gajili smo nadu, ja prvi, da ćemo proći jer mi smo pobjedu zaslužili na terenu. Ušli smo u krug osam svjetski jakih ekipa i to smo na terenu pokazali. Dečki su pokazali da su oni ti koji bi trebali igrati protiv Barcelone, ustvari ne 'trebali igrati' nego koji bi se trebali sučeliti s Barcelonom za prolaz na Final Four. Osjećam se kao da sam dobio robiju, a nisam za ništa kriv, niti ja kao trener niti igrači'', rekao je Mario Cvitanović za Dinamovu službenu stranicu te nastavio:

''Ponosan sam i sretan što sam vodio ovu ekipu i što smo na terenu pokazali da možemo. Zahvaljujem klubu na svesrdnoj podršci, što nas je pratio u svakom segmentu i što je vjerovao u nas. Hvala i vama, bili ste ti koji ste nas pratili i potencirali ovaj uspjeh. Izuzetno sam sretan što smo imali jako dobru komunikaciju bez ikakvih ekscesa.''

Kako dalje motivirati mlade igrače koji se sada okreću domaćim natjecanjima?

''Teren je jedino mjerilo, to uvijek govorim igračima, a mi smo pokazali da smo bolji od Anderlechta i da smo mi ti kojih se drugi trebaju paziti. Ljudske pogreške se događaju, uvijek će se desiti, ali to je život i treba ići dalje. Izuzetno sam ponosan i sretan što sam vodio momčad i što ona ima potencijal. Nemojmo zaboraviti da 99 posto ove ekipe ima šansu igrati Ligu prvaka i sljedeće godine. Imaju šansu napasti ono što im je oduzeto i samo tako treba razmišljati'', izjavio je trener juniora Dinama.

''Fintić nije znao i treba igrača amnestirati sumnje i krivnje. Oni igraju utakmice i u tim trenucima ne razmišljaju o tome. Mislim da ne treba ulaziti u takve špekulacije i rasprave zašto se to desilo'', rekao je trener Cvitanović na pitanje novinara o mladom igraču koji nije smio igrati zbog tri žuta kartona.

Ova drastična odluka donesena je unatoč činjenici što je Andrlecht obavijestio Dinamo i UEFA-u da se neće žaliti jer se 'bolja momčad plasirala među osam najboljih u Europi', a Belgijanci su pristali i da ponovno odigraju utakmicu s Dinamom, ali ni to nije bilo dovoljno da Komisija odluči drugačije.

Kako ste doživjeli UEFA-ino izbacivanje juniora Dinama iz Lige prvaka?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider