Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Madrid u ekstazi

Ubitačan odgovor Barci: Real dobio novu zvijezdu, Zidane poslao poruku Kovačiću

Real Madrid je pobjedom i odličnom igrom na uvijek neugodnom gostovanju u San Sebastianu odgovorio na bačenu rukavicu Barcelone.

„Zvijezda je rođena – Marco Asensio“, ushićeno pišu madridski mediji nakon što je Real bez Cristiana Ronalda, Karima Benezeme i Luke Modrića uspješno krenuo u sezonu. Madriđani su na krilima Garetha Balea i Asensia uvjerljivo slavili (0:3) na uvijek zahtjevnom gostovanju u San Sebastianu. Velšanin je zabio prvi i treći, a Asensio drugi gol na utakmici.

Asensiju je to drugi gol u drugoj natjecateljskoj utakmici u dresu Reala. I ovaj je bio podjednako spektakularan, samo na drugi način, kao i onaj koji je zabio Sevilli u UEFA-inu Superkup. Asensio je sjajno prihvatio fantastičnu dugu loptu Varanea i potom elegantno, u stilu Messija prebacio vratara. Sasvim dovoljno da se madridski mediji „raspamete“ i započnu s hvalospjevima na račun dvadesetogodišnjeg ofenzivnog veznjaka Reala rođenog na Mallorci.

Real odgovorio Barceloni

„Bio je to dodir genija“, piše Marca uspoređujući Asensija s Cristianom Ronaldom te slavodobitno zaključuje da je Real na najbolji mogući način odgovorio Barceloni na bačenu rukavicu visokom pobjedom i spektakularnom igrom protiv Betisa na Camp Nouu.

Bale i Asensio svakako su najzaslužniji što se uopće nije osjetio izostanak najvažnijih igrača, no i ostatak momčadi odigrao je na visokoj razini. Taj podatak posebno raduje Madriđane, jer daje za naslutiti da Real ove sezone neće gotovo očajnički ovisiti o Ronaldovim golovima, što mu je nasušno potrebno kako bi dokinuo Barceloninu dominaciju Primerom.

Dok se od Balea, druge najveće zvijezde u momčadi, očekuju ovakve prezentacije, Asensio je ipak ugodno iznenađenje i stoga je oduševljenje njegovim partijom tim veće. Igrao je Ronaldovoj lijevoj strani tako dobro da Portugalca nitko nije ni pitao. Malo je igrača imalo ovako uspješan debi u "kraljevskom dresu", posebice u toj dobi, po čemu se može usporediti Emilijom Butraguenom i Raulom.

Zidane pohvalio Kovačića

Znalo se da je Asensio talentiran i da bi mogao u dogledno vrijeme biti jedan od nositelja igre Reala, no malo tko je očekivao da će već u prve dvije natjecateljske utakmice odigrati na ovako visokoj razini.

„Imam slatke brige od kojih me boli glava“, našalio se Zinedine Zidane poslije utakmice s aluzijom na sastavljanje udarne momčadi.

„Razmišljao sam o Iscu i Jamesu, ali odlučio sam se za ovu postavu. Asensio je odigrao veliku partiju, ali dobar je bio i Mateo Kovačić“, pohvalio je trener Reala izrijekom hrvatskog veznjaka, koji je jedan od dobitnika s ove utakmice. Kovačić je doista odigrao odličnu utakmicu, vjerojatno najbolju otkada je došao u Real.

Uspješno je nadomjestio Modrića, razigravao je suigrače brzom i točnom predajom lopte, a u dva-tri navrata opasno je i zaprijetio udarcima s distance. Zidane mu je pohvalom na javnoj sceni dao znak da na njega ozbiljno računa u nastavku sezone.

Poučen iskustvima iz prošlih sezona, Zidane ističe kako je jako važno da Real dobro krene u sezonu. Otvaranje u San Sebastianu sugerira da bi ove sezone mogli gledati neki novi Real, izbalansiranu momčad koja manje oscilira i ne oslanja se isključivo na jednog ili dva igrača.

Još do jučer glavna tema madridskih medija bio je za Real neuobičajeno siromašni prijelazni rok, no čini se da će se nakon ove utakmice malo utišati spekulacije o mogućim pojačanjima u finišu roka. Neće i sasvim utihnuti, jer odmah nakon utakmica sa Real Sociedadom krenule su spekulacije kako bi James Rodriguez mogao napustiti Madrid.

Na to navodi i Zidaneova odluka da ga uvede u igru tek kao treću zamjenu pred završetak utakmice, a što će tek biti kada se u momčad vrate Ronaldo, Benzema i Modrić?

James prema Arsenalu

Real ga je platio 80 milijuna eura, ali bio bi zadovoljan sa 60 milijuna. Navodno su u igri Arsenal, Chelsea, Liverpool i Milan. „Topnici“ izgledaju kao najozbiljnija opcija. Nakon što nije uspio dovesti Antoinea Griezmanna te je loše ušao u sezonu, Arsene Wenger je pod pritiskom navijača i mora nešto napraviti.

Kako nema puno opcija na raspolaganu, James se čini realnim ishodom. S tih 60 milijuna i još nadodanih dvadeset milijuna očekuje se da Real u posljednji trenutak dovede Davida Alabu iz Bayerna. Austrijski reprezentativac bio bi šlag na tortu već sada više no odlične momčadi „kraljeva“.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider