Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Vratili ga i sad je hit

VIDEO Zbog njega će potjerati Jamesa: Zidane ima novog ljubimca

Dok se još uvijek čeka hoće li dovesti kakvo pojačanje Real snagu crpi u unutrašnjim rezervama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici europskog Superkupa u redovima Reala jedno ime je skrenulo pozornost na sebe.

Više praktički nije novost kad Sergio Ramos u sudačkoj nadoknadi spasi Real Madrid, pa ni to da Dani Carvajal postaje jedan od najboljih svjetskih desnih bekova.

Međutim, treći Realov strijelac u pobjedi protiv Seville - Marco Asensio Willemsen - posebna je priča.

Taj 20-godišnjak zabio je u 21. minuti fenomenalan gol, ljevicom s pod gredu, neobranjivo za Sevillinog vratara Sergija Rica. Tim potezom Asensio je opravdao povjerenje koje mu je dao Zinedine Zidane.

Vraćen s posudbe nakon odlične sezone u Espanyolu

Asensio je inače pola Nizozemac-pola Španjolac (majka mu je Nizozemka, otac Španjolac), rođen je 1996. u Palma de Mallorci. Vrlo brzo nakon što je kao 17 godišnjak debitirao u seniorskom nogometu za B momčad Mallorce u trećeligaškom društvu zapazili su ga i Real Madrid i Barcelona koji su ga željeli dovesti u svoje redove. Real je bio brži i konkretniji te ga je kupio u studenom 2014. i ostavio na posudbi do kraja sezone.

Španjolski mediji bili su jedinstveni u ocjeni kako je Asensio najveći dobitnik Realovih priprema. Zacementirao si je mjesto u kadru prve momčadi nakon što se vratio s posudbe u Espanyolu gdje je bio odličan prošle sezone (četiri gola i čak 15 asistencija).

Iako može igrati na oba krila, Asensiova prirodna pozicija je ofenzivni vezni, ista ona na koju pretendira 75 milijuna eura plaćeni James Rodriguez kojeg Zidane jednostavno ne 'šmeka'. Kolumbijac je na izlaznim vratima Kraljevskog kluba već neko vrijeme, a zalaganje koje na treninzima pokazuje Asensio, uz eventualni nastavak dobrih igara, mogle bi ubrzati Jamesov transfer.

Asensio kao nešto ofenzivniji igrač nije izravna konkurencija našem Mateu Kovačiću oko kojeg se Zidane predomislio i odlučio ga koristiti u rotaciji kad ne budu spremni odnosno kad dobiju odmor Toni Kroos i Luka Modrić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider