Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kova u neizvjesnosti

Realova mladost u fokusu: Jednog vratili, drugi oduševio, a trećeg prodali PSG-u!

Real Madrid odlučio je prodati Jesea bogatom PSG-u te zadržati u momčadi novu zvijezdu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jesé Rodríguez Ruiz, ili samo Jese, ostvarit će svoj prvi veliki transfer u životu. 23-godišnji napadač Real Madrida, koji je u klubu od svoje 14. godine, odlazi u Paris Saint-Germain, protiv kojeg su nedavno izgubili za procjenjuje se 25 milijuna eura.

Zinedine Zidane je na press konferenciji otkrio kako je transfer pred realizacijom, ali još nije do kraja zaključen. No, madridski mediji već se opraštaju s još jednim djetetom kluba koji mora otići. Jese je rođen na Kanarima, no već s 14 godina je prepoznat kao veliki talent. Ipak, devet godina kasnije za njega očito nema mjesta u momčadi Reala.

Zanimljivo, u isto se vrijeme vratio još jedan igrač koji se školovao u Realu (ali je ponikao u gradskom rivalu Atleticu), Madriđanin Alvaro Morata kojem se nije vjerovalo prije dvije godine pa je sjajnim igrama u Juventusu natjerao svoj klub da ga vrati. Možda se isti scenarij sprema Jeseu…

''Možda se vrati već dogodine'', ispalio je Zidane na press konferenciji i tako možda otkrio kako će u ugovoru postojati klauzulu kao s Moratom.

Asensio pobjednik priprema

Trener Reala govorio je pred medijima uoči utakmice International Champions Cupa protiv minhenskog Bayerna u New Jerseyju. Definitivni pobjednik priprema je još jedan mladi talent kojeg su prije dvije godine dovukli s Mallorce. Riječ je o 20-godišnjem Marcu Asensiju koji se nakon dvije posudbe (Mallorca, Espanyol) očito izborio za mjesto u momčadi Reala za novu sezonu.

Sada uz Benzemu u napadu Zizou ima Moratu, a zamjene za Balea i Ronalda su brojne. Tu su James Rodriguez, Lucas Vasquez, pa i Asensio i Isco. Sve je bliži dolazak Mousse Sissoka, jedino je upitno koliko će prilika u veznom redu dobivati naš Mateo Kovačić pored velikog broja veznih igrača (Modrić, Kroos, Casemiro, Isco, Asensio, James Rodriguez, Sissoko?).

Kova se čini kao jedina logična zamjena za Modrića, ali ima Zidane i drugih rješenja u situaciji bez Luke. Pitanje je koliko mu vjeruje i koliko je uopće pametno Kovačiću čekati 'mrvice' s klupe, makar se radilo o Realu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider