Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prosuli bodove

Zidane žestoko kritiziran zbog Modrića: 'Nadamo se da je ovo zadnji put!'

Analitičari Marce i navijači Reala se nadaju da je ovo zadnji put da je Modrić izostavljen iz sastava za bitnu prvenstvenu utakmicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid je mogao već u petom kolu pobjeći na velikih pet bodova prednosti nad najvećim rivalom Barcelonom i četiri nad drugoplasiranom Sevillom. Međutim, odigrali su mršavih 1:1 s Villarealom, a samo zahvaljujući gradskom rivalu Atleticu, koji je odigrao 1:1 s Barcom, i dalje imaju tri boda prednosti.

Zinedine Zidane je iznenadio izostavljanjem Luke Modrića s popisa igrača koji konkuriraju za utakmicu. Španjolski list Marca je žestoko kritizirao ovaj potez francuskog trenera.

Oni Modrićevo izostavljanje vide kao glavni razlog remija kojim se Real propustio učvrstiti na vrhu ljestvice. Jasna je Zidaneova želja da odmara ključne igrače, ali je upitno je li utakmica protiv jakog Villarreala bila pravi trenutak za to, pogotovo ako se uzme u obzir da je sljedeća utakmica protiv novog prvoligaša Las Palmasa.

Bez Modrića osuđeni na centaršuteve

Napominju da je Modrić trebao biti barem na klupi u slučaju da utakmice ne krene u dobrom smjeru, što se i dogodilo. Bez Modrićeve vizije i kreativnosti, Real je bio osuđen na centaršute, kojih je uputio preko 50. Takva taktika je bitno olakšala posao za Villarrealovu obranu, koja je obranila rezultat i uzela veliki bod u Madridu.

Modrića je zamijenio Mateo Kovačić, a Španjolci prosuđuju da on nije adekvatno rješenje u situacijama u kojima treba loviti rezultat. Kritiziraju njegovu sramežljivost i biranje sigurnih i kratkih dodavanja u situacijama kada može proigrati otvorene suigrače.

Osvajanje Primere je glavni cilj sezone

Takav pristup može biti dobar kada treba čuvati rezultat, ali ne i kada se napada protivnika koji se sve više povlači i čuva rezultat.

Osim medija, kritike su stigle i od navijača koji su izrazili nezaodovljstvo na društvenim mrežama. Navijači su na Twitteru za vrijeme utakmice prizivali Modrića, kojeg su okarakterizirali kao najvažnijeg igrača Kraljevskog kluba.

Analitičari Marce i navijači Reala se nadaju da je ovo zadnji put da je Modrić izostavljen iz sastava za bitnu prvenstvenu utakmicu budući da je osvajanje La Lige primarni Realov cilj ove sezone. Zaključuju da ga je samo remi Barce i Atletica spasio još težih kritika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider