Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tako se gradi budućnost

Legenda najavila: Ajax uskoro rješava jedno od najvažnijih pitanja

Dosad se iskazao i potez koji Kopljanici namjeravaju napraviti bit će logičan slijed događanja.

Erik ten Hag (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon plasmana u polufinale Lige prvaka vodstvo Ajaxa najavilo je da će sa trenerom Erikom ten Hagom (49) razgovarati o produženju ugovora, koji mu ističe u ljeto sljedeće godine, objavili su u četvrtak nizozemski mediji.

"Erik ten Hag vrlo je uspješan trener i produženje ugovora bilo bi dobro za klub", kazao je tehnički direktor Ajaxa Marc Overmars.

Nizozemski mediji navode da bi Ten Hagu trebao biti ponuđen novi petogodišnji ugovor, ali prvo nadzorni odbor kluba mora dati zeleno svjetlo.

"Sljedećih dana ćemo razgovarati sa trenerom kako bi sve stavili na papir. Pretpostavljam da će ishod biti pozitivan", dodao je Overmars, koji iza sebe ima vrlo uspješnu igračku karijeru.

Ten Hag stvorio moćni stroj

Overmars je bio europski prvak sa Ajaxom 1995., a tijekom karijere igrao je i u Arsenalu te Barceloni, dok je za reprezentaciju Nizozemske skupio 86 nastupa.

Što se Ten Haga tiče, on je preuzeo Ajax u prosincu 2017. i od mladih igrača stvorio je moćnu ekipu koja je u nokaut fazi Lige prvaka izbacila Real Madrid i Juventus.

Uz iskusne Blinda (29) i Tadića (30), ključni igrači momčadi su mladi nogometaši poput stopera Matthijsa de Ligta (19), veznjaka Donnyja Van de Beeka (21) i Frenkieja De Jonga (21), te krilnih napadača Hakima Ziyecha (26) i Davida Neresa (22).

Prije dolaska u Ajax Erik ten Hag je vodio nizozemske klubove Go Ahead Eagles i Utrecht, te drugu momčad Bayerna.

Pochettino: Ajax je favorit u polufinalu protiv Tottenhama

U Ajaxovom suparniku u polufinalu, Tottenhamu, također imaju dugoročno rješeno pitanje trenera. Mauricio Pochettino sa Spursima radi izvrstan posao, a dan nakon eliminacije Manchester Cityja izjavio je kako je Ajax favorit u polufinalu.

"Nitko nije očekivao da ćemo eliminirati Manchester City, ali to se dogodilo i takve pobjede mogu vam napumpati samopouzdanje. No, takvim samopouzdanjem treba znati upravljati i zato sada moramo biti ponizni i imati respekt prema Ajaxu. Oni su izbacili Real Madrid i Juventus, i ako ćemo biti realni oni su favoriti u polufinalu. Ako i nisu favoriti, onda smo barem na istoj razini. Vjerujem da ćemo gledati dvije fantastične utakmice, napadački nogomet i sve je moguće", rekao je Argentinac.

Na novinarski upit da li vjeruje da njegova momčad može osvojiti Ligu prvaka, Pochettino je odgovorio:

"Utakmice protiv Manchester Cityja pokazale su da je u nogometu sve moguće. Nije sve u talentu, igračke kvalitete nisu vam dovoljne da stignete do polufinala Lige prvaka. Važno je samopouzdanje i pravi mentalitet. Ova momčad Spursa ima karakter i pravi mentalitet, vjerujem da je sve moguće."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider