Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Problem u napadu: Mandžo totalno izvan forme! Je li vrijeme za promjene?

Mandžukić je u golgeterskoj krizi, to je sasvim jasno. Bilo dobro da iz krize izađe protiv Norveške. Ne bude li tako, Hrvatska bi mogla imati dosta problema u Oslu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne može Hrvatska bez komplikacija, kao da uvijek mora težim putem. Umjesto da se popločenom stazom prošeta do Francuske, možda će se morati verati po liticama. Taman kada smo se svi zajedno ponadali da će nikad lakše do velikog natjecanja, stigao je „kiks“ u Bakuu.

Izbornik Kovač objasnio ulogu Pjace i zašto je izvadio Modrića

Prosinečki protiv Hrvatske ispisao povijest: 'Zaslužili smo bod'

Sada se u bitnom mijenja percepcija sljedećeg gostovanja u Norveškoj. Ta bi utakmica mogla odlučivati o mnogo čemu. Eventualnim porazom Hrvatska bi si u potpunosti zakomplicirala situaciju.

„Sve je na nama“, kazivali su hrvatski reprezentativci uoči okršaja s „nabrijanim“ Azerbajdžancima, preporođenim pod vodstvom Roberta Prosinečkog. Uglavnom su pogodili. Azerbajdžanci su se fanatično borili, dali su sve od sebe, no njihov obrambeni blok nije bio ključan za izvojevani remi, već nepreciznost hrvatskih napadača, prije svih Marija Mandžukića, koji je očito izvan forme. I to duže vrijeme. A kako ni Perišić nije u nekom bajnom izdanju, realizatorski problemi ne trebaju previše čuditi.

Kovačeva iznenađenja

Hrvatska nije odigrala neku spektakularnu utakmicu, međutim, kontrolirala je igru i stvorila je sasvim dovoljno šansi i polušansi za pogodak kojim bi zacijelo riješila pitanje pobjednika, jer teško da bi Azeri dali gol i do sudnjeg dana. Nije bilo ni sreće, ona lopta Perišića mogla je završiti i u mreži a ne na gredi, no prije svega nedostajalo je mirnoće pred vratima domaćina ili ako hoćete, realizatorskog znanja. Istina, teren nije bio idealan, izgledao je prilično kvrgavo, ali to ne može biti opravdanje.

Niko Kovač iznenadio je ubacivši u udarnu postavu Milana Badelja i Marka Pjacu. Badelj je od prve minute djelovao nesigurno, odmah je nekoliko lopti poslao u „bunar“ i nije se u bitnom popravio do kraja poluvremena. Ne čudi što ga je Kovač zamijenio s Kovačićem, koji je desetak minuta nakon ulaska mogao riješiti utakmicu. Dobro je primio loptu, ali pucao je traljavo. Ta sekvenca možda najbolje opisuje njegovu dosadašnju karijeru – puno obećava, ali još uvijek je nedorečen, lopta mu prečesto pobjegne ili pređe preko noge u ključnom trenutku. No, za Kovačića ima vremena, sve još stigne popraviti.

Pjaca je bio bolji od Badelja, nekoliko puta je dobro prošao, no lopta je na kraju uvijek dolazila do indisponiranog Mandžukića, koji djeluje kao da je izgubio osjećaj za gol. Posljednjih godina forte mu je bila igra glavom, ali ni u tom segmentu igre više nije kao nekoć. Čini se da je izgubio „tajming“ za postavljanje i skok. Da je Mandžo onaj stari, zabio bi barem onu zadnju šansu u finišu utakmice.

Mandžo je u golgeterskoj krizi, to je sasvim jasno. Bilo dobro da iz nje izađe protiv Norveške. Ne bude li tako, Hrvatska bi mogla imati dosta problema u Oslu. Vidjet ćemo kako će reagirati izbornik. Možda je vrijeme za neke promjene?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider