Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'važan bod'

Prosinečki protiv Hrvatske ispisao povijest: 'Zaslužili smo bod'

Hrvatski nogometni stručnjak Robert Prosinečki usporio je put naše reprezentacije prema Europskom prvenstvu koje će se iduće godine održati u Francuskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je u Azerbajdžanu osvojila tek bod odigravši 0:0, no ostaje dojam da je tome bilo tako samo iz razloga što smo na travnjaku izgledali vrlo 'raštimano' i nepovezano. Azerbajdžan je odigrao solidno, no nije glavni razlog zbog kojeg je Hrvatska ispustila dva boda.

Prosinečki je bio izrazito zadovoljan svojom reprezentacijom i osvojenim bodom pred domaćom publikom.

"Moji igrači su se hrabro borili. Odigrali smo odličnu utakmicu i sasvim zasluženo osvojili jedan bod. Bod je vrlo važan za nas, ne u ovim kvalifikacijama, već za nastavak rada u Azerbajdžanu", rekao je Prosinečki u izjavi za HTV.

* Kako komentirate igru Hrvatske reprezentacije?

"Hrvatska je velika reprezentacija koja je ovdje došla pobjediti, međutim uspjeli smo ju u tome spriječiti. Ne želim govoriti o Hrvatskoj, već o svojoj reprezentaciji. Nadam se da će Hrvatska biti bolja već u Norveškoj i vjerujem da joj je i s ovim rezultatom odlazak na Euro osiguran".

* Vjerujete li da Azerbajdžan može otkinuti i koji bod Italiji?

"Mi ćemo prvo razmišljati o Malti, a tek onda o Italiji. Na dobrom smo putu da se dobro suprotstavimo i najvećim reprezentacijama što smo danas i pokazali".

Pod vodstvom Roberta Prosinečkog Azerbajdžan je već tri utakmice bez poraza i bez primljenog pogotka, što je najduži niz u povijesti ove reprezentacije. Pobijedili su Maltu (2-0), a protiv Norveške i Hrvatske odigrali 0-0. Podsjetimo, pod vodstvom Bertieja Vogtsa Azeri su u prva četiri kola primili čak 11 pogodaka!

Azerbajdžan za tri dana igra na Malti, a potom mjesec dana kasnije dočekuje Italiju. U posljednje dvije utakmice ciklusa Prosinečki putuje u Bugarsku i dočekuje Norvešku. 

 

Treba li izbornika Kovača zabrinuti 'nula' protiv Azerbajdžana?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider