Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Bit će promjena u oslu'

Izbornik Kovač objasnio ulogu Pjace i zašto je izvadio Modrića

Izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač nije bio previše zabrinut nakon 'nule' u Azerbajdžanu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je ostavila dva boda u Bakuu protiv puno slabije momčadi Roberta Prosinečkog. Izbornik Niko Kovač nije bio previše razočaran, jer dojam i bodovno stanje njegovi igrači mogu popraviti već u nedjelju u Oslu protiv Norveške.

Prosinečki protiv Hrvatske ispisao povijest: 'Zaslužili smo bod'

Hrvatska ostavila bodove u Azerbajdžanu: Prosinečki zaustavio i Kovača

''Bili smo dominantni. Nismo zabili gol koji smo morali i moramo s time živjeti. Imali smo prilika, pa i prečku. Protiv Norveške u Zagrebu nam je ušao svaki udarac u gol. Oni su se branili. Nije jednostavno probiti takav blok. Momci su se trudili od prve minute, nadam se da ćemo ih sada dignuti kako bi odigrali pravu utakmicu u Oslu'', rekao je Kovač u izjavi za HRT.

Potom je Kovač objasnio svoje poteze prije i za vrijeme utakmice.

''Brozović nije počeo jer je u prošloj utakmici dobio udarac u skočni zglob. Htjeli smo ga poštedjeti, ali ubacio sam ga jer je bilo potrebno. Modrića sam izvadio jer se dosta potrošio, a očekuje nas još utakmica u Norveškoj. Tražit ćemo pobjedu i u Oslu, a vidjet ćemo kako će se razvijati. Ići ćemo svom snagom po tri boda, a o promjenama ćemo odlučiti kada vidimo kakvo je zdravstveno stanje. Mislim da će biti promjena. Mandžukiću nedostaju golovi, ali bit će ih opet. Najvažnije mu je da ulazi u šanse i radit ćemo na tome da ih zabijemo

Pjaca je većinu utakmice proveo u sredini, iako slovi kao sjajno krilo. Na toj poziciji igra u Dinamu.

''Pjaca zna igrati iza špice, kao neka plutajuća špica. To je igrao kod mene u mladoj reprezentaciji. Tražio sam da ulazi iza linija protivnika i dobro je to radio. Ubacili smo kasnije sve ofenzivno što imamo, Nikola je ušao kao drugi napadač'', objasnio je izbornik.

 

Treba li izbornika Kovača zabrinuti 'nula' protiv Azerbajdžana?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider