Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drži se junače!

Priča koja kida srce: Malenom navijaču ostalo nekoliko mjeseci života

Majka ovog dječaka potvrdila je najcrnje slutnje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Petogodišnji dječak Bradley Lowery, čija je borba s opakom bolešću dirnula cijelu Englesku, bit će maskota na idućoj utakmici engleske reprezentacije.

Englezi 26. ožujka igraju kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv Litve na Wembleyju, a tom prilikom će maleni Bradley povesti igrače na teren, objavio je danas Engleski nogometni savez (FA).

Bradleyju je 2013., u dobi od samo dvije godine, dijagnosticiran neuroblastom. Počela je tada njegova borba za život koju su mu olakšale brojne kemoterapcije.

Nažalost, zloćudni tumor mu se vratio u srpnju prošle godine, a nedavno su mu otkrili još jedan tumor (na leđima).

"Srce nam je slomljeno"

Ovu vijest je objavila njegova majka kojoj su liječnici priopćili kako Bradley, inače vatreni navijač Sunderlanda, ima još samo nekoliko mjeseci života.

"Uništeni smo, srce nam je slomljeno", poručila je njegova obitelj preko Facebooka.

Nakon što je cijela priča dospjela u javnost, pokrenuta je humanitarna akcija u kojoj je prikupljeno 700.000 funti za daljnje liječenje. Dok se iščekuje kako će reagirati njegovo tijelo na tretmane koje prolazi, na Bradleyja nisu zaboravili igrači Sunderlanda koji su ga posjetili u bolnici.

Lijepom gestom se iskazao i Everton koji je, osim 200.000 funti uplaćenih za liječenje, pozvao Bradleyja da bude maskota na njihovoj utakmici sa Sunderlandom koja se igra ove subote s početkom u 16:00.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider