Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prve reakcije

Madridski mediji kritizirali Real i pohvalili - suce: "Iluzije se raspršile na najokrutniji način"

Madridski mediji kritizirali Real i pohvalili - suce: "Iluzije se raspršile na najokrutniji način"

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka stvorio veliki kapital za uzvrat kojeg će protiv Real Madrida igrati na svom Etihadu 17. ožujka.

Englezi su stekli pogodak prednosti, a Kraljevski klub će im na megdan doći bez svog kapetana Sergija Ramosa koji je u završnici dvoboja dobio izravni crveni karton.

Kod te odluke suca Danielea Orsata protestirali su igrači Reala, baš kao i u još dvije situacije koje nisu išle u korist Kraljevskom klubu. Riječ je o izjednačujućem pogotku Gabriela Jesusa i o jedanaestercu kojeg je izborio Raheem Sterling. Teško su domaćinima pale te odluke, ali u konačnici je čak i Marca, neslužbeno glasilo Reala, zaključila da je sve čisto.

"Nema nikakvih sumnji, Jesus je samo stavio ruke na Ramosova leđa, Carvajalovo rušenje Sterlinga je čisto, baš kao što je Ramos kao posljednji čovjek obrane gurnuo Jesusa u jasnoj prigodi za postizanje pogotka", piše Marca.

"Nestala je šampionska magija"

Isti list u prvim reakcijama na Realov poraz nije štedio na kritikama upućenim Kraljevskom klubu.

"Na najokrutniji mogući način su se raspršile iluzije Real Madrida koji se prvih sat vremena dobro držao, ali u konačnici se sve srušilo poput kuće od karata. Nekih 15-ak minuta Real je bio potpuno omamljen na vlastitom stadionu, jednostavno je nestala ona šampionska magija koja ga je krasila, a Pep Guardiola je ponovno napustio Santiago Bernabeu s osmijehom od uha do uha."

U sličnom tonu piše i AS, još jedan madridski medij koji intenzivno prati Kraljevski klub.

"Real je na rubu ponora. Ovako kako je Real igrao, nije ni zaslužio bolji tretman. Zidane je imao stratešku namjeru, zamislio je vrlo teritorijalni gard i Real je imao više lopte nego što se očekivalo, ali ne i pravih šansi. Dojam je da u ovoj utakmici nije želio biti taj koji će prvi pogriješiti. Cityju se to dogodilo, ali uspjeli su izvesti preokret i gurnuti Real na rub litice", zaključuje AS.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider