Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"bilo je teško"

Luka Modrić otkrio detalje dogovora iz svlačionice

Glavna dvobja izbornika Ante Čačića uoči utakmice protiv Islanda bila je kako koristiti Luku Modrića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izabranici Ante Čačića pobjedom su zaključili natjecateljski dio 2016. godine. U sklopu 4. kola europskih kvalifikacija za Svjetsko prvestvo 2018. godine Hrvatska je pred praznim Maksimirom pobijedila Island dvama pogocima Marcela Brozovića rezultatom 2:0.

Dvojba izbornika uoči utakmice bio je krenuti s Lukom Modrićem od prve minute ili ga uvesti u nastavku. Modrić je u igru ušao na početku drugog poluvremena što je povezalo naše redove.

"Tako smo se dogovorili da uđem u nastavku. Bilo je teško gledati s klupe, a lakše igrati. Odigrali smo dosta dobro s obzirom na uvjete i težak teren. Zabili smo dva lijepa gola i zasluženo smo pobijedili. Bilo je važno osvojiti tri boda", rekao je Modrić za HRT nakon utakmice.

Hrvatska će kraj godine dočekati na prvom mjestu skupine I, a nastavak kvalifikacija slijedi u ožujku iduće godine kada u Zagreb dolazi Ukrajina.

"Možemo biti zadovoljni kako je završio ovaj dio kvalifikacija," naglasio je veznjak Real Madrida, koji se sada vraća u Španjolsku jer je on jedan od većeg broja igrača koje Čačić neće koristiti za prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Irske u utorak.

Milan Badelj je istaknuo kako je hrvatska igra bila sve bolja kako je utakmica odmicala, a veznjak Fiorentine najviše žali zbog praznih tribina.

"Islanđani su bili opasni i ovo je bila vrijedna pobjeda. Međutim, još ništa nije gotovo, moramo nastaviti ovako. Najviše su nedostajali navijači. Utakmica je bila atraktivna i zanimljiva i zbog tog mi je još više žao što nije bilo navijača," poručio je Badelj.

Navijači će se vratiti na tribine za utakmicu protiv Ukrajine koja je na rasporedu za više od četiri mjeseca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider