Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"vi njih zovete navijačima?"

Čačić zadovoljan čestitao igračima, pa se naljutio na pitanje o navijačima!

Nakon pobjede Hrvatske nad Islandom UŽIVO ćemo se uključiti u press konferenciju s Maksimira.

Nakon što je Hrvatska pogocima Marcela Brozovića svladala Island i učvrstila vodeće mjesto na ljestvici skupine I bilo je vrijeme za viđenje utakmice od strane izbornika. Pred novinare su izašla oba izbornika.

Islandski izbornik Heimir Hallgrimsson izašao je prvi pred novinare i djelovao razočarano, ali i svjestan moći koju posjeduje Hrvatska.

"Čestitam Hrvatskoj na pobjedi. Mislim da smo dobro odigrali prvo poluvrijeme, organizirano, imali smo neke šanse, posebice u početku. Kad je ušao Modrić, bilo nam je teže, Hrvatska je bolje kontrolirala loptu, mi smo pokušavali dugim loptama. Na kraju utakmice smo se morali otvoriti, krenuli smo na sve ili ništa pa nas je Hrvatska kaznila", rekao je islandski izbornik Heimir Hallgrimsson.

Nedugo nakon njega pred hrvatske novinare izašao je i izbornik Čačić.

"Čestitam našim igračima na vrlo uspješnoj natjecateljskoj godini. Ovo su tri vrlo vrijedna boda protiv izravnog konkurenta za odlazak u Rusiju. Čelnu poziciju držat ćemo sigurno do ožujka. Prava natjecateljska utakmica, u prvom dijelu imali smo dosta pogrešaka, što zbog lošeg terena a što zbog igre suparnika. Marcelo Brozović je dao do znanja da se vratio u formu koju smo svi priželjkivali. Žao mi je da se dogodio takav start i da je Perišić dobio crveni karton. Njegov nedostatak će biti evidentan, ali sam siguran da ćemo ga uspjeti nadoknaditi."

* Je li Perišić objasnio kako mu se zacrnilo ispred očiju nekoliko sekundi prije kraja utakmice?

"To je bio start, doduše na nogu, ali pružio je nogu. Nisam vidio namjeru, to su zadnje minute, izgubio je ravnotežu, imao je želju da uđe u blok. Eto, dogodi se".

* Što ste zahtijevali od igrača prije utakmice i na poluvremenu?

"Da probamo napraviti kontrolu lopte po zemlji, da idemo u završnicu dva na tri. Pritiskali su nam zadnju liniju, pa smo morali preskakati. Luka Modrić je dimenzija više, to se opet pokazalo, kada je ušao, stabilizirao je i podigao našu igru".

Jeste li zadovoljni pobjedom Hrvatske protiv Islanda?

Ukupno glasova:

* Kako ste zadovoljni igrom Kovačića?

"Puno mu je pomoglo što u zadnje vrijeme igra dobro u Realu. Dobio je jedan neugodan udarac u gležanj, ali inzistirao je da igra. Kod mene ima opravdanje za neke pogreške. Bol mu se vratila negdje u 20 minuti, a to se vidjelo u nekim situacijama, ali njegov pristup i htjenje nisu upitni. Mi igramo stalno u nenormalnim uvjetima, stalno imamo poteškoće s ozljedama, kada se sve skupa sumira, osvojili smo deset bodova, primili smo samo jedan gol, zadovoljstvo je potpuno. Oni su zaista heroji, jer nije lako u ovakvim nenogometnim uvjetima. Ovo je definitivno jedna od najtežih skupina".

* Je li igračima puna kapa igranja pred praznim tribinama?

"Oni dolaze iz sasvim drugih ambijenata. Ali koliko oni žele igrati za Hrvatsku, to je stvarno fantastično. Imamo razloga biti ponosni na njih".

* Najavili ste da ćete priliku u Belfastu igračima koji su manje igrali.

"Čeka nas zahtjevna utakmica koja će dati neke odgovore. U ovom trenutku ta je utakmica dobro došla. Bit će to prilika za igrače koji manje igraju. Hrvatska ima obvezu držati rejting i nećemo olako pristupiti utakmici. Neće ići Modrić, Ćorluka, Rakitić, Kovačić, Subašić i vidjet ćemo kakvo je stanje s Perišićem".

Čačić je dodao:

"Ne sjećam se da je reprezentacija ikada igrala u težoj skupini i da je imala teže uvjete. I zato našim igračima kapa do poda".

* Je li dobra odluka HNS-a da navijači ne idu u Belfast?

"Vi uporno proglašavate navijačima one zbog kojih moja djeca i unuka ne mogu doći na utakmici. Zbog čega? Imamo bojazan da bi nam se moglo dogoditi nešto što bi nas moglo dovesti u neželjeno stanje", zaključio je Čačić.

Na ljestvici skupine vodi Hrvatska sa 10 bodova, Island je ostao na sedam bodova, Ukrajina i Turska imaju po pet bodova, a na začelju su Finska i Kosovo sa po jednim bodom. Sljedeću utakmicu prema RASPOREDU europskih kvalifikacija za SP Hrvatska iduću utakmicu igra protiv Ukrajine 24. ožujka 2017. godine pred svojim navijačima.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider