Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"najbolji igrač reala"

"Najčuvanija nogometna tajna": Modrić zaslužuje finale Zlatne lopte?

Luka Modrić bio je najbolji igrač prvog El Clasica između Barcelone i Real Madrida nakon kojeg se potegnulo jedno vrlo zanimljivo pitanje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid već godinama ima ponajbolje igrače svijeta u svojoj momčadi, no često mu je nedostajala prepoznatljiva igra, odnosno netko tko će povezati igru prema naprijed, ali i prema otraga. Nedostajao mu je Luka Modrić!

Podsjetimo se samo takozvanih Galacticosa: Roberto Carlos, Fernando Hierro, David Beckham, Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo, Raul. Svi oni bili su dio momčadi Reala u jednom trenutku, no često su ostajali bez ikakvih trofeja i pobjeda upravo zbog nedostatka čovjeka u sredini terena koji će kotrolirati igru. Tada je to Real izgubio odlaskom Claudea Makelelea (2003. godine u Chelsea) i nije imao dostojnu zamjenu sve do 2012. godine i dolaska Luke Modrića.

To uviđaju i španjolski mediji, konkretnije AS, koji se čudom čudi što je Luka Modrić s tek 31 godinom po prvi puta na užem popisu kandidata za Zlatnu loptu (Ballon d'Or).

"Modrić je već dugi niz godina jedna od najčuvanijih "tajni" nogometnog svijeta. Njemu nikada nije nedostajalo kvalitete, već to da ga ljudi prepoznaju. Ušli smo u dio godine kada se dodjeljuju individualne nagrade, a Modrić se u 32. godini života po prvi puta u svojoj karijeri našao na popisu od 30 kandidata za dobivanje Zlatne lopte. Njegovo izostavljanje dosada je iznimno razočaravajuće", prenosi AS.

"Neće osvojiti Zlatnu loptu. Vjerojatno neće biti ni među 10 pa čak ni 15 najboljih igrača svijeta što je to tužno jer je u posljednje tri godine bio jedan od najboljih igrača Real Madrida. Navijači su toga svjesni, pa bi trebali biti i glasači".

Koliko Modrić znači za igru Reala vidjelo se minulog vikenda kada je Real Madrid "ukrao" bod Barceloni na Nou Campu. Hrvatski kapetan je maestralno diktirao igru u sredini terena, a u konačnici je i asistirao iz slobodnog udarca za pogodak Sergija Ramosa.

Otkako je Modrić došao u Real Madrid 2012. godine među tri finalna kandidata za nagradu ušla su Andres Iniesta, Franck Ribery pa čak i vratar Bayerna Manuel Neuer. Kako je moguće da po mnogima najvažniji igrač Real Madrida, koji je 2014. i 2016. godine osvojio naslov prvaka Europe (Liga prvaka), nije nijednom na najužem popisu kandidata za prestižnu individualnu nagradu?

Modrić ne zabija i ne asistira poput Lionela Messija, Cristiana Ronalda ili Neymara, ali njegova uloga u momčadi daleko je teža. U posljednjoj utakmici protiv Barcelone Modrić je imao 95 posto točnih dodavanja, stvorio je tri prilike za pogodak, presjekao je tri ključna dodavanja igrača Barcelone, osvojio je dvije lopte i upisao asistenciju.

Svaki put kada Modrića nema na travnjaku igra Real Madrida izgleda rastrgano i nepovezano. Čak ni sjajni njemački reprezentativac Toni Kroos nema tu moć kontrole sredine terena, prije svega zbog svojih limitiranih trkačkih sposobnosti. Uostalom, nijedan trener nije propustio "zavijati poput ranjenog vuka" kada bi se ozlijedio Luka Modrić. To je najbolji dokaz koliko ovaj čovjek znači za igru trenutno najbolje momčadi svijeta.

Možda izbornici i kapetani reprezentacija konačno prepoznaju veličinu Luke Modrića i uvrste ga na najuži popis kandidata za Zlatnu loptu. Bilo bi vrijeme...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider