Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
upalite klimu

Ludi start HNL-a: Što se događa s Dinamom i Rijekom?

Početak Prve HNL donio je više nego zanimljiv rasplet u kojem su Dinamo, Rijeka i Hajduk skupili po dva boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dva prvenstvena kola naša tri najveća kluba ne znaju za pobjedu. Nakon derbija, prvak Dinamo je još jednom odigrao 1:1, treći put u prve tri utakmice sezone ako gledamo sve službene nastupe. Modre zvijezde nisu mogle pobijediti ni Osijeka koji je ove godine promijenio gotovo cijelu momčad, a razliku u mjesečnim plaćama igrača ova dva kluba nećemo spominjati radi sigurnosnih razloga čitatelja.

Neuspješan povratak Mamića: Dinamo 'kiksao' i protiv Osijeka

Gradski derbi na Poljudu završio zvižducima, luda utakmica na Kantridi!

Kapetan Modrih Arijan Ademi je nakon utakmice izjavio kako se njegova momčad diže u formi. Nadamo se da ovakva forma ipak neće biti u srijedu u Luksemburgu, jer vidjeli smo da to nije dovoljno čak ni za '10 folera'.

Rijeka je nakon nule u Zaprešiću i debakla u prvom euro nastupu u sezoni i od Slaven Belupa primila tri komada. Nešto nije u redu u momčadi Matjaža Keka. Uigranost im ne bi trebala biti problem, pogotovo obrani, a upravo je ta obrana primila čak šest golova u dvije utakmice na Kantridi u kojima su bili veliki favoriti. Baš divan oproštaj od legendarnog stadiona i zahvala navijačima. Je li možda odnos igrača i slovenskog trenera stigao do zasićenja?

Ide li Rijeka konačno u napad na Dinamo?

U Rijeci su, barem po nekim izjavama uoči sezone, najavili borbu za titulu. Rekli bismo napokon, jer ta lijepa riječka priča s Kantride traje već godinama i vrijeme je da izađu iz Dinamove duboke sjene. S obzirom na stabilnost kluba i vlasnika naftnog magnata iz Italije, ne vidimo što ih koči u pokušaju skidanja Modrih s trona.

Prošla je sezona bila bez trofeja, navijači će uskoro postati nestrpljivi, naročito ako ostanu bez gostovanja europskih klubova. Ukoliko se ne dogodi čudo u Aberdeenu, Riječanima će neočekivano ostati samo prvenstvo. Ako to nije prilika da se krene po naslov bez svojevrsnog alibija (Europa), onda ne znamo kad će biti.

Recimo i kako su oni imali najlakši raspored na startu prvenstva, ali nisu uspjeli pobijediti ni Inter ni Slaven.

Realnost za Hajduk

Ovakvu situaciju nije iskoristio Hajduk. A mogao je. Nakon što su šesticom prošli Estonce stigla je mini euforija zbog remija u derbiju. No, onda je realnost vratio Koper, a Split je pokazao limitiranost mlade momčadi Damira Burića. Sve je to lijepo, talenti i domaći klinci, ali dvije utakmice tjedno ipak su previše za 17-godišnjake koji bi trebali voditi momčad.

Prva tri iz prošle sezone skupila su dva boda u isto toliko utakmica. Je li to dobro ili loše? Sigurno da je zanimljiva mogućnost da Istra 1961, ukoliko večeras slavi protiv Lokomotive u posljednjoj utakmici 2. kola, ima nakon dva kola čak četiri boda više od Dinama, Rijeke i Hajduka. Zvuči poput sna da nam liga bude izjednačena i zanimljiva, ali brzo će stvari doći na svoje.

Izgleda kao da je za Dinamo i Rijeku nekako prerano stigla sezona. Nije to, naravno, nikakvo opravdanje. Za domaću ligu jako plaćene nogometne zvijezde tek se trebaju probuditi. Za neke je očito da im se više ne igra po hrvatskim travnjacima, samo da takvi za sobom ne povuku cijelu momčad. Mamić i Kek pod hitno moraju upaliti klimu u svlačionici dok ne bude prekasno.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider