Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Đes' ba" na Anfieldu

Čačiću stala knedla u grlu: Evo koliko vrijedi Lovrenov gol života!

Dejan Lovren danas je heroj Liverpoola, opjevan i obožavan, a još prije godinu dana bio je izložen paljbi sa svih strana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slaveći Lovrenov pogodak života, najvažniji gol Liverpoolove cijele sezone, engleske naslovnice parafraziraju Beatlese: “All You Need Is Lovren!”.

Hrvat je danas heroj Liverpoola, opjevan i obožavan, a još prije godinu dana bio je izložen paljbi sa svih strana, od novinara do bivših igrača. Kada je u veljači prošle godine Dejan zapucao odlučujući penal protiv Beşiktaşa, na repertoaru je umjesto Beatlesa bila grupa Nazareth i parafraza njezina evergreena: “Lovren Hurts”. Bio je to vrhunac Dejanovih frustracija u dresu Redsa, najteže razdoblje karijere, u kojemu je svrstan među najveće promašaje velikoga kluba.

„Trud, zalaganje i vjera. Ništa više! Hvala svim ljudima koji su uz mene i kad je najteže. Neopisivo mi znači vaša podrška. I ja sam samo na kraju čovjek“, poručio je Dejan preko društvene mreže preplavljen neizmjernim zadovoljstvom i olakšanjem.

Dio poruke “i ja sam samo čovjek” odnosi se i na netaktičan i neprimjeren istup prema hrvatskom izborniku. Pa iako je Anti Čačiću vjerojatno stala knedla u grlu gledajući kako Lovren zabija Borussiji, čak ni takav meteorski bljesak otpisanoga igrača ne može narušiti izbornikovu sabranost.

Čačić sebi nema što zamjeriti u Dejanovu slučaju: postupio je onako kako je morao. A, tko zna, možda je na snazi samo privremena mjera suspenzije. Nastavi li Lovren briljirati u Liverpoolu, i smogne li snage za iskrenu ispriku izborniku i suigračima, ne isključujemo njihovo veliko pomirenje u predvečerje Eura.

U trenucima najveće slave, Dejan Lovren u jednom je liverpoolskom rodilištu dobio i imenjaka (sretni tata Michael pratio je utakmicu u čekaonici, čekajući rođenje sina pa mu je za ime sinula originalna ideja) dok mu se najveća počast možda tek sprema.

Naime, Mark Lawrenson, legenda s 241 nastupom za Redse, tvrdi kako Dejan zaslužuje kapetansku vrpcu, u odsutnosti prvog kapetana Jordana Hendersona!

Navest ćemo samo neka imena koja su nosila vrpcu u Liverpoolu: Steven Gerrard, Robbie Fowler, Paul Ince, John Barnes, Ian Rush, Graeme Souness, Kenny Dalglish... Jedini kapetan Redsa izvan Otoka bio je Finac Sami Hyypia. Možete li zamisliti Dejana u tom društvu divova?

Lovren se u Liverpoolu specijalizirao za pogotke u sudačkoj nadoknadi. Prošle sezone u utakmici osmine finala Liga-kupa protiv Swanseja postigao je gol za pobjedu u 95. minuti, dok je protiv Borussije zabio u 91. Cjenik Europske lige otkriva da taj Lovrenov neobranjivi hitac Redsima donosi 1,5 milijuna eura. No, i za preporođenoga Dejana, i za Liverpool, taj gol vrijedi mnogo više od tog iznosa. On je simbol odlučnosti, upornosti, karaktera koji je Redsima u stanju usaditi samo – Nijemac.

To je današnji Liverpool: Kloppov “luđački” pogled, stisnuta šaka i urlik, uz dašak bosanskoga šmeka pomoćnika Željka Buvača. Samozatajni Bosanac iz Prijedora u bazi je svih Kloppovih trenerskih uspjeha, od Mainza preko Borussije do Liverpoola.

S umirujućom spoznajom da ima “zemu” u zaleđu, lakše je i Bosancu iz Zenice, našemu Dejanu. S Buvačem i Lovrenom “đes, ba” postao je jedan od uvriježenih pozdrava na Anfieldu...

Lovren u Liverpoolu igra drugu sezonu, a ugovorom je vezan do 2019. Prima 65.000 funta tjedno ili 81.000 eura, ili 613.000 kuna. Dejanov tretman u Redsima daleko je od zvjezdanoga, bolje rečeno – drugoligaški. Bolje plaćeni od njega su Benteke (140.000 funta tjedno), Milner i Sturridge (po 120.000), Firmino i Henderson (po 100.000), pa i Coutinho, Škrtel, Sakho i Enrique (po 75.000), Clyne (70.000)... Lova do neba, ali ni “s” od Dejanove srčanosti!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider