Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teško je povjerovati...

VIDEO Loše vijesti za navijače Cityja i Uniteda: Ovo će mnoge šokirati, ali i usrećiti

Manchester City i Manchester United najveći su favoriti za osvajanje ovosezonske Premier lige. Međutim, postoji jedno veliko ALI...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchesterski gradski rivali City i United prema mnogima su glavni favoriti za osvajanje naslova prvaka Engleske. Razlog je više nego očigledan, oba kluba potrošili su ovoga ljeta ogromne svote na nova pojačanja, a angažirali su i ponajbolje menadžere današnjice, Pepa Guardiolu i Josea Mourinha.

City je doveo Johna Stonesa, Leroya Sanea, Gabriela Jesusa, Ilkaya Gundogana i Nolita, a United Paula Pogbu, Henrikha Mkhitaryana, Erica Baillyja i Zlatana Ibrahimovića.

Na nova pojačanja potrošili su zajedno preko 300 milijuna funti, točnije City 165, a United 157 milijuna, dok su treći i četvrti klub po potrošnji Liverpool i Chelsea s „tek“ šezdesetak milijuna funti.

Razlika je očigledna pa je jasno i zbog čega su City i United glavni favoriti u novoj sezoni. Uz to, oba kluba krenula su pobjednički u sezonu, u prva dva kola ostvarili su po dvije pobjede i zajedno s Chelseajem i Hullom drže vrh ljestvice.

Najveći potrošači samo triput osvojili Premier ligu

Dakle, čini se da sve ide na mlin manchesterskih milijunaša, ili gotovo sve, jer postoji i jedna „anomalija“ koja im ne ide u prilog. Prilično je zanimljiv podatak da otkada je Premier lige u samo tri navrata prvakom postala ona momčad koja je u ljetnom prijelaznom roku najviše potrošila: Manchester United 2002/03. (41.5 milijuna funti), Chelsea 2004/05. i 2005/06. (140.5 milijuna i 78.5 milijuna funti).

Da omjer bude uočljiviji, do sada su odigrane 24 sezone Premier lige, što znači da je najveća potrošnja u samo 12.5 posto slučajeva donosila naslov prvaka.

Dobra vijest za navijače Manchester United je ta što je u dva od spomenuta tri navrata menadžer najvećeg potrošača s osvojenim naslovom bio upravo Jose Mourinho. Portugalac je dolaskom u Chelsea na krilima milijuna Romana Abramoviča dvaput zaredom pokorio elitnu englesku ligu.

No ipak, ovi podaci pokazuju da novac često nije odlučujući faktor u nogometu i daju nadu ostalim klubovima da mogu do naslova prvaka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider