Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
korak do potpisa

Novi Hrvat stigao u Celtic: Na pomolu iznenađujući transfer iz HNL

Ljuban Crepulja u Glasgowu bi mogao potpisati ugovor kakvom se nije nadao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavni škotski Celtic uskoro bi mogao u svojim redovima imati još jednog Hrvata. Nakon što je Jozo Šimunović pojačao klub iz Škotske iz redova zagrebačkog Dinama, novi igrač mogao bi im se pridružiti iz Slaven Belupa.

Riječ je o Ljubanu Crepulji, 22-godišnjem nogometašu koji je sasvim slučajno stigao pod radar Celtica. Njihov skaut pratio je Ivana Močinića na utakmici Rijeka – Slaven Belupo, a pritom je zamijetio i veznjaka koji igra u Koprivnici.

Menadžer 'ponosa irskih doseljenika' Ronny Delia želio je vidjeti uživo hrvatskog nogometaša pa je ovaj otputovao u Glasgow. Ukoliko sve bude u redu, Crepulja će za 400 tisuća eura prijeći u redova nekadašnjeg prvaka Europe, čemu se nije nadao.

Krenuo je u sisačkoj Segesti, a nogometni put kao tinejdžer nastavio u Dinamu i Lokomotivi. Kasnije je otišao u Hrvatski dragovoljac, a na kraju i u Slaven gdje je zasjao. Navodno su ga pratili brojni klubovi, od kojih neki i u Engleskoj, pa zanimanje Celtica i nije baš toliko iznenađenje.

Ovaj središnji igrač veznog reda koji ima i defanzivne sklonosti u Dinamu nije uspio zaraditi profesionalni ugovor u Dinamu, a ukoliko ostvari inozemnu karijeru to bi se mogla pokazati kao pogreška modrog kluba.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider