Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dolaze Šovšić i Livaković

Mamić otkrio: Stoper Dinama najveći transfer u povijesti Celtica!

Posljednji dan prijelaznog roka Modri su predstavili Dominika Livakovića i Damira Šovšića kao svoja nova pojačanja, a s novim igračima Dinama na konferenciji za medije bio je izvršni predsjednik Zdravko Mamić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Ovo je jedan od lijepih dana za Dinamo kao klub i kao obitelj. Posljednji dan prijelaznog roka smo napravili dva značajna posla za naš klub, a radi se o dva igrača koje jako dugo pratimo“, rekao je izvršni predsjednik Modrih, a prenosi službena web stranica Dinama.

Mamić je potom predstavio Damira Šovšića:
„Šovšić je jedan od najboljih igrača naše lige već dugo godina, ima 200-tinjak službenih utakmica u prvoj ligi sa samo 25 godina i bit će važan igrač. Naravno, u veznom redu imamo puno kvalitetnih igrača, ali mi ne gradimo Dinamo za utakmicu koja nas čeka za 2 tjedna nego za puno dulje. Odmah, ali i u budućnosti ima mjesta i za Damira i za sve ostale igrače. Imamo jako puno utakmica, potreban je širok kadar igrača i Šovšić će svakako biti jedan od važnih kotača u našim rezultatima“, kazao je Mamić koji se kratko osvrnuo i na najavljeni transfer Joze Šimunovića u Celtic:

„Bit će to najveći transfer Celtica u povijesti! Imat ćemo veliki postotak od budućeg transfera“, otkrio je Mamić ali nije precizirao o kojoj se svoti radi. Spominju se razne cifre. Spekulira se da će Dinamo dobiti odštetu između šest i deset milijuna eura, vjerojatno su u tu brojku uključeni i bonusi. Škotski mediji pišu da se radi o šest ili sedam milijuna eura plus bonusi.

Kako god, Celtic je do sada najviše izdvojio za Chrisa Suttona i Johna Hartsa, za koje je Chelseaju odnosno Coventryju 2000. i 2001. isplatio šest milijuna funti, što je eurima danas oko 8.25 milijuna.



Počašćen lijepim riječima, ali i samim dolaskom u Dinamo bio je novi veznjak Modrih:
„Dinamo je najveći klub na ovim prostorima, hvala ljudima u klubu što su vjerovali u mene i na meni je opravdati povjerenje. Velika je čast što sam došao u Dinamu, a naravno da mi je, kao i svakome igraču, san dobiti priliku u Ligi prvaka.“

Osim veznog reda Dinamo se pojačao i na vratarskoj poziciji:
„Dominik Livaković je apsolutno najbolji golman naše lige, ima tek 20 godina i perspektivan je te na njemu gradimo budućnost“, rekao je Zdravko Mamić pa otkrio kako će Dominik ostati na posudbi u Zagrebu:
„On će ostati u Zagrebu još ove sezone ne bi li im pomogao, a onda ćemo vidjeti kada ćemo ga i formalno priključiti prvoj momčadi Dinama kada će se početi boriti s Eduardom, Ježinom, Zelenikom, Mikulićem, Šemperom i ostalima za svoje mjesto.“

Mladi Dominik bio je sretan nakon potpisa šestogodišnjeg ugovora:
„Ponosan sam što sam došao u najveći hrvatski klub koji igra Ligu prvaka. Hvala Zagrebu na svemu, dat ću sve od sebe da pomognem Zagrebu na ostanku u ligi, a potom doći u Dinamo. Ne bojim se konkurencije i napravit ću sve da budem prvi golman Dinama“, rekao je Dominik pa otkrio koje se utakmice protiv Dinama najviše sjeća:

„Posebno pamtim utakmicu na Maksimiru jer sam dobio gol u prvi kut“, nasmijao je Dominik okupljene.
Dominik će se, tako, vratiti u Zagreb gdje će kvalitetnim predstavama pomoći Pjesnicima u ostvarivanju što boljih rezultata dok će se Damir priključiti treninzima nove momčadi i priliku za debi u novom dresu imati već u idućem kolu kada Dinamo gostuje upravo kod njegove bivše momčadi – Lokomotive.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider